Friday, November 4, 2016

Penawar Kolestrol: Jus Qalbi Al-Ehsan


Assalamualaikum semua...entri kali ini Asha nak cerita serba sedikit mengenai produk kesihatan yg terbaru dipasaran iaitu Jus Qalbi Al-Ehsan.

Sebelum Asha nak explain lebih lanjut mengenai kebaikan produk Jus Qalbi ini adalah elok kiranya Asha nak jelaskan serba sedikit tentang penyakit kolestrol ini.

Kolestrol adalah lemak yang terdapat didalam aliran darah atau sel tubuh yg diperlukan untuk pembentukan dinding sel dan sebagai bahan baku beberapa hormon. Namun apabila kadar kolestrol dalam darah berlebihan, maka ianya boleh mengakibatkan penyakit seperti jantung dan strok.

TANDA-TANDA KOLESTEROL TINGGI DALAM BADAN

 1. Sakit Kaki - sakit pada bahagian kaki atau timbul rasa tidak selesa di bahagian kaki. Hal ini disebabkan oleh tersumbatnya arteri sehingga aliran darah yang sepatutnya masuk ke kaki menjadi terbantut. Rasa sakit boleh merebak di seluruh kaki, seperti betis, paha, bahkan hingga ke punggung.
 2. Kram di malam hari - ketika tidur, pesakit kolesterol mungkin merasakan kram di bahagian tumit, jemari kaki, atau kaki bahagian bawah. Rasa sakit akan hilang jika kedudukan kaki digantung atau berada lebih tinggi dari kedudukan badan. 
 3. Lesu dan Migrain - terganggunya proses metabolisme lemak tentu memberi kesan pada sistem pencernaan. Makanan yang dimakan tidak berjaya dicerna dengan baik sehingga terkumpul pada saluran pencernaan. Rasa kenyang yang timbul akan menghantar isyarat pada otak untuk tidak menambah pengambilan dari luar, sehingga muncul lesu dan bahkan disertai migrain kerana tubuh kekurangan tenaga.
 4. Perut kembung - berlaku masalah ketika mencerna makanan dan memetabolisme lemak, saluran pencernaan akan menyimpan kelebihan gas yang terbantut pada saluran usus yang mengarah ke kawasan perut. Dari situlah awal mula timbul masalah seperti perut atau dada kembung.
 5. Berat badan berlebihan - lemak juga ikut terkumpul di kawasan perut sebagai kesan sampingan dari gangguan metabolisme lemak. Dengan begitu, berat badan akan meningkat dan mengakibatkan kegemukan kerana sel-sel lemak semakin banyak, bahkan berpotensi terhadap obesiti.
 6. Jantung terasa sakit - berlebihnya kolesterol akan menghambat peredaran darah kerana terjadi penyempitan pembuluh darah pada bahagian badan yang mempunyai kolesterol tinggi. Kerana aktiviti tersebut akan memberikan isyarat ke jantung untuk bekerja mengepam darah lebih keras agar mengalir secara normal. Kesan sampingan yang dirasakan oleh pesakit adalah rasa sakit di jantung dan terkadang merasa berdebar-debar seperti orang panik.
 7. Muncul biji-biji atau pundi minyak disekitar mata ;


  Nampak...wajah jadi tak cantik kalau banyak sangat bintil-bintil kolesterol dibawah mata. Jom cegah sebelum melarat.


JUS QALBI AL-EHSAN

Diformulasikan dengan bahan-bahan asli semulajadi terpilih seperti;
 • Cuka
 • Bawang Putih
 • Madu
 • Halia
 • Lemon
APAKAH KEBAIKAN JUS QALBI AL-EHSAN INI ?

Bahan-bahan semulajadi yg terkandung dalam jus ini terbukti berupaya menurunkan kandungan kolesterol dalam tubuh badan dan ianya dihasilkan tanpa bahan pengawet tiruan.

Bukan itu sahaja, jus Qalbi ini juga mampu membaikpulih dan merangsang sistem peredaran darah serta mengurangi risiko yg berkaitan dgn komplikasi jantung, strok dada, darah tinggi dan kebas anggota badan jika diamalkan secara berterusan.

Selain dapat menjana tenaga tambahan, kandungan vitamin C yg terdapat dalam jus ini juga baik untuk kecantikan kulit serta sistem imunisasi dam sistem penghadaman. Jika sistem penghadaman kita baik sudah pasti perut anda akan kelihatan kempis. Jangan tak tahu, jus Qalbi ini juga merupakan agen pelangsingan semulajadi terbaik tau.

Jus ini sesuai diamalkan seisi keluarga.

Cara Pengambilan
Perlu goncang sebelum minum.
1 sudu makan sebelum sarapan
1 sudu makan sebelum tidur malam
 - GUNAKAN SUDU PLASTIK SAHAJA
- Di syorkan disimpan didalam peti sejuk selepas dibuka.

HARGA;
Jus Qalbi AL-Ehsan 250ml RM79.00
Jus Qalbi AL-Ehsan 500ml RM149.00

Kepada anda yang ingin mendapatkan Jus Qalbi Al-Ehsan ini sila hubungi;

ALAMAT;
ALGAE PARK SDN. BHD.
No. 80A, Jalan Renang 13/26,
Seksyen 13, 40100 Shah Alam, 
Selangor Darul Ehsan

TEL: +603-5511 4366
FAX: +603-5511 1366

WEBSITE;

FB;

IG:
@qalbialehsan


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...