Wednesday, April 12, 2017

Review | Lampin Jenama GOO.N



Pertama kali Asha mencuba produk lampin pakai buang berteknologi Jepun jenama GOO.N Friend pada Fateh. Merupakan diantara salah satu produk kualiti Jepun yang amat kami gemari sejak Fateh bayi lagi, lebih-lebih lagi yang jenis 'Pants' terus sarung je. Sangat mudah.

Kelebihan lampin jenama GOO.N Friend ini boleh dipakai pada waktu siang dan malam, jadi tidak perlu beli lampin yang berlainan khusus kerana ianya juga sesuai dipakaikan pada anak-anak lelaki dan juga perempuan. 

Permukaan lampin pakai buang ini sangat lembut dan sesuai untuk kulit anak-anak kecil yang jenis sensitif seperti Fateh, mudah kata, tiada ruam dan tidak merengsakan kulit. Yang bestnya, bila pakai waktu malam bila Fateh bangun tidur keesokan harinya lampin ini tidak bocor. Memang penuh dan berat tetapi dapat menyerap dengan baik. Kebiasaannya anak-anak kecil bawah usia 3 tahun tidak pandai berkata-kata jika mereka tidak selesa, begitu jua dengan Fateh, kalau dia tidak rasa selesa dengan lampin pakai buang yang kami pakaikan selalunya Fateh akan tanggalkan sendiri lampinnya, selepas itu digaru punggungnya sepuas hati sampai calar balar. Ha...itu tandanya lampin itu tidak selesa pada Fateh.

Lagi satu, material lampin GOO.N Friend ini tidak berbau seperti beberapa produk lampin pakai buang yang lain. Kadang-kadang belum penuh lagi lampinnya dah ditukar yang baru sebab bauan yang terhasil dari lampin tersebut kurang menyenangkan. 

Selain daripada rekaanya yang elastik di pinggang, lampin GOO.N Friend ini juga mudah ditanggalkan.

Rekaan lampin ini sangat bagus sebab  mudah nak detect yang mana satu depan dan yang mana belakang. Untuk yang belakang ada perkataan 'Back' atau senang cerita ada gambar kepala Doraemon besar kat situ.


Selain daripada produk lampin, GOO.N Friend juga mengeluarkan produk tisu lembab (baby wipes). Walaupun Fateh dah tak pakai tisu lembab ini untuk mencuci punggung tapi Asha masih lagi gunakan tisu lembab ini untuk lap mulut Fateh selepas makan dan juga muka untuk bagi segar lebih-lebih lagi bila travel jauh. Lagi pun tisu lembab ini bebas alkohol kerana ianya 99% air tulen. Jadi tidak perlu ragu-ragu tatkala menggunakan tisu lembab ini untuk lap muka si kecil.

Penguin baby wipe box - Asha suka bekas simpan tisu lembab ini nampak cute. Box ini telah dikhaskan untuk simpan tisu lembab supaya dapat mengelakkan tisu lembab kekeringan dengan cepat.





























Happynya Fateh dapat pakai lampin yang selesa.



Untuk ibu bapa yang baru nak timang cahaya mata memang Asha syorkan cuba lampin pakai buang jenama Goo.N ini. Kerana ianya sangat lembut, sesuai untuk bayi yang baru lahir. 

Produk Goo.N ini boleh didapati di pasaraya-pasaraya terkemuka seluruh Malaysia atau boleh beli secara online di Lazada. Klik sini >Lazada-Goo.N< untuk pembelian secara online dan boleh nikmati diskaun hebat yang ditawarkan. 



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...