Friday, December 16, 2016

Surprise Birthday for Him

Alhamdulillah...berjaya jua buat surprise birthday utk asben walaupun lewat sehari. Sepatutnya surprise semalam 15.12.16(khamis) tapi Asha terpaksa postponed hari jumaat sbb asben tiada di office 4 hari sbb ada training kat tempat lain. Itu pun nasib baik kita tanya asben dulu ada kat office ke tak 2 hari sebelum tu sbb tau sgt asben mmg seorang yg sgt sibuk dan jarang ada kat office, kalau tak attend meeting kena outstation diluar kawasan. Nak tak nak terpaksa la Asha bagi alasan ada courier nak hantar brg ke office sbb tak tau alamat umah. Last time mmg ada courier hantar brg kita ke opis asben sbb tak pasti umah kami kat mana, maklumlah dok kg, nombor alamat satu je tp share 6 buah lot umh ha...tu yg pening courier nak cari tu. Kalau posmen xpe diorg da expert nama kita sbb selalu beli brg hehehe. Tambahan pula asben puasa sunat pd hari tersebut krg terliur pulak tgk cekelat dgn kek tu kan.

Planning nak buat surprise coklat bouquet ni lama dah...dari pertengahan tahun hari tu, nampak ada org buat surprise mcmni rasa mcm dpt idea utk surprise asben pula. Lain dari lain sikit ler dari biasakan.

Senyum sampai ketelinga, seronok la tu x pernah dapat bunga siap ada coklat. Ikut design asal kaler lain wrap tu. Akak request tukar kaler Gold & Black baru la nampak masculin gitu. Design belon tu boleh pilih nak kaler and shape apa sebenarnya, tapi Asha malas nak pening-pening yg ni pun dah lawa dah. Coklat pun mmg coklat pebret asben Kit Kat & Ferrero tu. Yang kek Secret Recipe tu tambahan Asha minta deme belikan 1 slice Indulgence cake, pebret asben juga tu. Harganya pula kalau pilih design or jenis fresh flower dan coklat seperti di atas Rm90 + kek RM10 + Delivery RM35 total=RM135

Design Asal yg atas ni.

Ikut hati kita nak bg semua coklat je macam atas ni takde bunga, mau kencing manis asben kita nanti hihihii.

Malam sebelum nak surprise tu memang xde celeb apa-apa pun even tiup lilin ke masak-masak special pun xde sbb da plan nak buat surprise yg ni kan. Tapi kita ada la bg hadiah.

Sempat la juga beli buku ni, memang kita minat sgt ceramah Ebit Lew ni yg selalu org share kat FB mengenai kerukunan rumah tangga tu. Bila umur semakin meningkat ni hadiah seperti ini kita rasakan sgt bermakna dan berguna. Tambah ilmu rumah tangga gitu supaya bertambah mesra ye dop.  Sempat juga belek-belek isi dalamnya mmg best dan bermanfaat sgt tips yg diberikan. 

Akhir kata, Selamat Hari Lahir suamiku yg ke-31. 
Daripada isterimu 'Suri Hati Mr Game Developer'


3 comments:

adianiez AIDA said...

alhamdulillah...
Moga kasih syg sampai ke jannah ye.
Kekadang perlu buat surprise gini kan.
Tambah sweet memory...

Ashmira said...

Betul tu sis Aida ;)

nor nazliana said...

sweetnyerr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...