Monday, April 11, 2016

Bangkok, Thailand - Day 2

Hari kedua disini dr pg smpai ke petang hanya stay dlm bilik hotel je sbb asben ada kerja kat opis. Actually dtg sini pun sbnrnya saje nak ikut asben outstation, dlu bekerja x dpt la nak ikut, ni dah jd surirumah sepenuh masa sesekali boleh la ikut.

Pukul 8 malam macamtu kami keluar jln2 ke Patpong (Night Bazaar) dgn hanya menaiki tren BTS dr National Stadium station ke Sala Daeng station. Tiket pergi balik sorang je 50baht/RM5.50

Mesin tiket

Station route-dr National Stadium ke Sala Daeng x la jauh pun. Boleh pilih utk jln kaki kalau nk jimat lg tp ambil ms dlm 20 minit ler.


Patpong Night Bazaar ala2 Petaling Street dn ianya x berapa sesuai utk family trip yek sbb byk show tarian tiang kat sini huhuu. Kat sini kita beli souvenir sikit macam shawl buatan Thai silk tp kena pandai tawar menawar kalau tak even nak beli Pashmina misalnya boleh jd 60hinggit sehelai. Nasib baik tak byr 60hinggit utk sehelai shawl Thai silk tu sbb hrganya sm dgn Pashmina.

Da habis pusing2 Patpong kami balik semula ke MBK mall utk cr mknn pula. Kali ni mkn mlm kami cincai saje dan bajet.

Kami beli mknn kat stall luar MBK mall je, byk pilihan dn murah. Pusing2 jumpa pula stall yg jual mknn halal. Kami beli ayam goreng 3 ketul dgn harga 40baht/RM4.40 lps tu beli mknn yg cucuk2 tu 3 cucuk harga 30baht/RM3.30 . Itu shj la mkn mlm kami. Tp mknn ni kami bwk blk mkn dlm bilik hotel je.

Tetapi, sblm balik kami makan ice cream kelapa dulu. Kata org kalau dtg sini mesti cuba ice cream kelapa ni.
Ice cream kelapa yg diisi dlm bekas tempurung kelapa siap ada isi kelapa harganya 30baht/RM3.30 . Sedap.




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...