Wednesday, February 1, 2012

Selamat Hari Wilayah lor..Den kono kojo lak..

Assalamualikum...


Memandangkan harini hari coti Wilayah pttnya den pun coti juga la tp apokan dayo kono kojo.
Pg td ku bangkit dr tido agak lewat sedikit drpd biasa sbb den maleh nk bangun poie kojo, apo lak nk kono kojo ari ni kan...patut eh coti haish.. Alarm fon ku dah berdering berjuta2 kali kowt..(nmpk beno nipunya kihkihkih...). Skali asben bangun dulu mndi dn aku pula still memejam rapat mataku ini kekunun pepeeling spt aku x kije la hrini. Nak x nak kene gak la bangun juga adeh...mmg saat yg paling lesu time tu.

Tengah den bersiap2 tu si asben tolong buatkn air susu suam utkku (eh..pttnya aku kne buat air utk dia kan...).dn aku pula mmg sengaja siap lmbt2kan sbb ku tau harini jln raya lengang gila so x perlu nk rushing sgt...

Setiba di office, fuh...kt lobi je dah gelap skit tp nsb baik ada guard jg kt bwh. Ms nk naik lif tu kan..pergh..apa gelap lif nie...mne lampu...(mmg aku x masuk la krg ada Ju-on plak kt dlm tu). Slps beberapa saat lampu lif berkelip2 menyala so aku pun enter. Setiba di aras 10 tetiba ku rs berdebar2(dlm kepala ku da bygkn msti gelap nih bila lif terbuka nnt). Ok, nsb baik x gelap samar2 aje..so ku teruskn menghayun kaki melangkah ke pintu office. Jeng..jeng...jeng...'kenapa terang benderang opis nih, bkn slalunya aku ke org pertama yg smpai dulu'. Tgk sekeliling gelap je tetiba opis ku je yg terang. Ms masuk opis tu kepala aku da memanjang je intai2 ke dlm opis sambil jln secara slow, yelah...mne tau ada perompak ke..udah la opis lain suma cuti, company ku je yg kene kojer. Skali my opismate pun sm dok terintai2 nk tgk spe yg dtg(heheee dia pun scary sebenonya).

Bila time lunch ku pun turun la pi beli mknn kt Giant. Mula2 plan mcm nk mkn bakso, tu pun setelah melihat gmbo mknn kt blog sape ntah terus teringin nk mkn bakso tp... mcm mls plak nk pi mkn sorang2 so beli je ler kt Giant.


Memandangkan aku pun da lm x mkn nasi(eleh...br 2 hri x sentuh nasi) so ku beli la nasi berlaukkn daging yg mmg apabila dikunyah dagingnya akn terselit di celah2 gigi huh!! Siot je hampir kesemua lauk daging itu liat2 belaka. Spoil mood aku nk mkn nasi je kan...dah la hmpir dua hri x sentuh nasi.




Ha .. ini dia lauk daging tersebut..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...