Wednesday, December 5, 2012

Real-Life Social

Assalamualaikum...

Semalam lps balik kerja da janji dgn kawan baik saya ni nk jumpa dia, maklumlah minggu yg lepas dia kawen tp tak pergi pun..apa punya BBF la kan sobsob. Ikutkn mlm smlm saya ada hal dgn kwn lain sbnrnya, tp disebabkan my bff ms skolah rendah ni beriya2 nk jumpa aku so aku set la appoinment utk jumpa dia je smlm + aku pun mmg nk jumpa sgt dia, maklumlah ms dia bertunang, nikah dn kawen pun aku x dpt dtg so mmg kena jumpa juga la kan pengantin baru ni hee. 
       Oooh lupa nak kenalkan bff saya ni, nm dia Massitah, org panggil dia Mas je, ms sekolah rendah agama dlu p.cik driver bas selalu panggil dia 'Masitot' hehehe. Apa yg speselnya bff saya ni sbb dia seorang yg suka berceloteh, kelakar pun iya, kadang2 dia suka merepek juga hihii, pendek kata x kering gusi la dibuatnya. Dan..yg lebih speselnya bila time kita tgh stress pi la jumpa dia even x citer pun apa masalah kita kt dia, cukup dgr dia berceloteh je, itu pun da cukup buat kita rs lega dr segala masalah dn stress.
       Realitinya, kehidupan kita skrg ni pun da x mcm dulu, byk ms dihabiskn di depan PC, Laptop, Tab, Fon dan sbgnya. Even kita rs mcm sm je chat atau berhubung dgn kwn2 melalui FB, Twitter & etc tp bg ku ianya tetap x sm dgn kehidupan sosial yg sebenar. Berjumpa, beramah mesra dn bergelak ketawa bersama2 itu lg menyeronokkan, bila ada mslh kita boleh cerita face to face, boleh selami kesedihan dn keseronokan kwn2 betul tak? Kalo dkt laman sosial, kita mne nmpk muka masing2 tgh sedih ke suka ke ketawa ke kan. Rs x puas, kdg2 rs mcm 'eh..kau tau tak aku tgh sedih ni'-lps tu letak icon tgh sedih, tu jela. Kdg2 nk luahkn perasaan pun x puas dgn menaip, sampai rs nk tercabut je button Qwerty keyboard nih, mgkin ada yg akan kata 'ala..nk nmpk muka Skype boleh, video call pun boleh. Sama ke? Nope, tetap x sm tau. Kalo jumpa face to face atau lepak2 ni boleh la bertepuk tampar x gitu hahaha, lg2 yg kuat melatah(Kat FB hado nk tgk org melatah? Nan hado kan).
       Before aku merepek ter'overdose' layankan la beberapa keping gmbo kawen bff saya ni;

Meriahnya siap ada acara tabur gula2 kt budak-budak gitu.

Cantiknyer..rugi x dtg. Sorrry yek Mas.

Tahniah Mas. Akhirnya jumpa jg jodoh ko kan. Walaupun perkenalan kalian singkat, tak sampai setahun dah kawen. Itu la jodoh nmnya.

Oh ya, kalo saya letak gmbo kami ms sekolah dulu pasti semua akn terkejut sbb dulu saya ni kecik dn kurus sgt2, manakala bff saya ni chubby, montel dn lg besar dr saya(hehehee jgn mrh ye Mas, dlu2 punya cerita). Selalu kena buli sbb dia lg besar kan hahaha. Skrg rsnya da tebalik hikhik :P


Ok, entri saya berakhir disini dulu ye. Bye....




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...