Saturday, December 15, 2012

Birthday Asben.

Semalam buat surprise kat asben. Sepatutnya besday asben harini 15.12.1985 tp sbb asben mmg jenis busy sentiasa even Sabtu pun dia kje smpai mlm so plan celeb mlm td je ler takut x de ms nk celeb, itupun celeb awal b4 kul 12mlm sbb mlm tu kita ada meeting pula dgn biz partner, da janji dgn kwn so celeb awl sikit la, itupun jenuh jg tggu asben blk kje. Igt da x jd ler nk surprise, asyik calling dia jek smlm tye kat mana.

        Oh ya, kali ini kek besday ditempah khas dari NM Homemade Bakery. Plan nk order Homemade Bakery dr kawan sekolej ni da lm da sbnrnya, dr last year dlu ada plan nk order kt dia tp dia da kena book awl2 pula dgn regular customernya kt Setiu dn Kota Bharu, almaklumlah kalo da bln 12 musim org kawen so tempahan pun byk. So dis year try booking dgn dia lg alhamdulillah dpt jg order tu pun hampir2 gak x dpt nk order tu pd mulanya, mcm biasa la bln 12 kan dia kena blk kg utk siap kan tempahan disana. 


Nah..beli kek dapat percuma coklat 2 batang lg tue..Sayang pula rsnya nk mkn coklat tu sbb ada gmbo kami hehehe. Thanks Nieja =)


The cake.

Muka teruja lps tgk kek ada gmbo 'Adam Dream', mula2 asben igt kek biasa je mcm yg aku slalu beli kt Bakery tu, tp bila dia buka mata dia terkejut tgk sambil tergelak-gelak tgk ada gmbr 'Adam Dream', dgn terujanya dia pi amik Ipad dlu sbb nk snap gmbo dn nk upload kt FBnya. Wah..mengalahkn kita pula, selalunya asben jarang nk upload gmbo kt FB ni. Teruja sgt la tu hihiii.   

Mungkin anda tertanya-tanya kenapa la saya pilih gmbr kartun 'Adam Dream' ni yek, mcm kanak2 pulak hee. Sbnrnya 'Adam Dream' ni adlh salah satu game yg dibangunkan oleh asben saya dn kwn2nya. Game ni berkenaan dgn game matematik, sesuai dimainkn oleh kanak2 dn juga org dewasa. Aplikasi ini boleh di muat turun di aplikasi game Iphone, Ipad, Ipod dn Android. Eceh...promote pulak.

Ha..ada sape2 yg nk order Chocholate Cheese Cake spt di ats ini boleh la order kat NM Homemade Pastry & Bakery by Nieja Muhaimi - taip kt google pasti anda akn jumpa eceh..promote lg hihii.






2 comments:

nieja said...

thanks asha tlg promote skali :)
aku pon ttanya2 ape benda
la adam dreams ni siap
google, dah jmpe br tau hahaa

Ashmira said...

sorry beb baru perasan komen ko hehehe.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...