Wednesday, November 14, 2012

Pusing-Pusing KL.

Hari minggu yg lps family mertua dtg KL nak bercuti pusing2 KL. Kebetulan pula adik iparku yg manja si Aina Nabilah ni dah habis exam PMR. So da janji dgn dia lps habis exam nk bawa jln2 KL. Kami semua menginap di Hotel Lanai Bangi(cewah..umh dekat pun siap nak stay hotel 3 hari 2 mlm gitu), barulah ada feeling ber'holiday gitu kan. 
        Hari jumaat lps blk kerja tu siap2 packing baju dan terus bertolak ke Hotel Lanai check in dlu sementara menunggu ahli keluarga yg lain sampai dari Perak. Lps da check in, keluar kejap nk dinner dlu kononnya, da fikir nk mkn itu ini tp tiba2 bateri fon buat hal, asyik on off aje sejak 2,3 hri lalu. Tetapi pd mlm tu mmg buat hal sgt la kan. Elok2 nk g dinner sudahnya trpksa cr kedai fon dlu dan malangnya kedai byk da tutup. Hurm...hati pun da bengkek, perut pun da makin kriuk2 so kami terus cr tmpt mkn sblm semua kedai tutup. Oleh krn da terlalu lpr beserta selera pun da pergi kami main redah je la kedai mana2 yg kami nmpk dlu. Lastly, nmpk restoran Islamic Steak Kitchen. Tgk gaya hiasan kedai mcm sdp je kan, skali dpt order pergh..mati terus selera ku. Mmg aku band terus restoran ni dlm list.

Day 1 Trip:
Petrosains, KLCC

Kami bersarapan dlu di bilik mertuaku. Menunya roti canai dan nasi lemak, saya pilih utk mkn roti canai sbb rsnya da lm x mkn roti canai dan dpt pula mkn roti canai yg sdp dn segebu mcmnih pergh... Lps sarapan terus bertolak ke KLCC. Jalanraya agak jem juga kt KL. Sampai je da pukul 11. Lps beli tiket je terus 'Q' utk naik gondola.

With family in law. oouh..tetiba gmbo saya mcm pelik pulak kan hehehe. Smile =)
(Dari Kiri: Me, Nabilah. Tengah: Mak. Dari Kanan: Aufa dan Ina. Dari Kiri Blkg: Abah, Atie dan suaminya Joe)

Storm in the tube. Dlm foto x nmpk sgt sbb effect dr camera flash. 

Hurricane. Ini pun sm if ambil foto without flash cntik sbnrnya.

New contractor. Nanti Petronas boleh hire ini orang hehee.

Bergambar depan dinosaur yg asyik nyanyi x reti nak stop.

Konon2 nak rasa mcm mana Earthquake.

No idea. 

mencanting batik. tp tak mcm corak batik pun kami buat.

Selepas di set jadi wallpaper.

Sbnrnya ada byk lg aktiviti lain disini dan yg paling best aktiviti menggerakkan bebuli dgn menggunakan minda. Kalau anda ingin tahu lbh lanjut mengenainya sila google/dtg sendiri ke sini. Agak bsr juga dlm ni...round2 tak juga smpai hujung, rsnya ms pergi Aquaria dlu mcm kejap je pusing2 dlm tu da smpai hujung.   Agak lm juga la kami disini dari pukul 11.30 smpai la kul 3ptg kt dlm tu. Lps tu terus g mkn kt Foodcourt KLCC. 
             Malam pula sepatutnya plan nk tgk wayang kt Alamanda tp masing2 pun da penat so waktu mlm kira aktiviti bebas ler kan. Tp saya dan suami temankn mak pergi Warta tgk2 baju, then suami pun beli la sepasang jubah utk mak sbg hadiah hari lahirnya.         

Day 2 Trip:
Ikea, Damansara

Hari kedua punya trip ke Ikea dan One Utama. Kami bertolak awal lbh kurang pukul 9 pagi dan bersarapan dulu di Restoran(tak igt nm) yg dimiliki oleh bapa kpd bos suamiku. Sgt byk menu disini, lazat pula tu. Dari menu sarapan ala2 English style sampai la ala2 kampung style. Ada roti bakar, roti canai, kambing panggang, nasi lemak, mee, bihun, nasi lauk campur dan pastri. Pendek kata dr menu yg ringan sehingga la yg berat. Akhirnya kami pilih menu roti canai, seriously roti canai kt Bangi ni mmg sdp la. Lps da kyg kami pun bertolak ke Ikea. Kat sini kami x de beli brg byk sgt pun, lg2 mcm kami ni yg belum ada rumah sendiri lg, mmg semangat nk beli perabut tu tak berapa nak ada la feel nya.



Ambila gmbo je la yg lebih hehehe. Ohh ya tak sempat nk merasa Meatball Ikea yg org sibuk kata sdp tu. Baru nk cuba je chef tu kata pukul 11.30 br ada. Hurm..bila da 11.30 org pun da ramai. Next time aje ler.

Lps habis round2 dlm Ikea kami mkn tengahari di OU kat Chicken Rice Shop dan menonton wayang bersama2 kat GSC, tgk movie Silent Hill. Ooouh cerita yg agk seram juga. Banyak terperanjat actually.


Yea..habis sudah percutian kami SEKELUARGA. Next month plan nk holiday ke Pantai Timur pula dgn suami. Cuti da aply, malah da diluluskan pun, tempat penginapan pun da booking, tinggal pergi je. Harap2  apa yg dirancangkan tu semuanya dipermudahkan. =)









LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...