Wednesday, October 24, 2012

Safety Belts for Women


Terbaca komen-komen dari yahoo td pasal Safety Belts. One of the comment said : "As a woman, I would be happy if the industry would just design safety belts for women. If I'm ever in an accident, my neck will be broken. Esp. if I am a passenger" - from J.T.

So true...Saya sgt2 setuju dgn komen beliau. Sila bc komen-komen yg berikut pula;




Pada pendapat saya pula, mmg benar rekaan seat belts untuk semua jenis kereta samada tempatan ataupun buatan luar negara tetap sama iaitu tiada ciri2 yg sesuai dn selamat lg2 untuk wanita2/gadis2 diluar sana yg mempunyai ketinggian yg agak rendah. Tetapi untuk mereka yg mempunyai ketinggian yg normal spt saya juga tidak terkecuali mengalami nasib yg sama. Memang tak selesa okay. Me also put the seat belt under my arm. Kalau tak rs nk tercekik je leher ni. Pernah try kereta lain yg seat nya boleh laras spt Vios but still sama not comfortable. Hope after this ada la engineer kt luar sana reka seat belts yg sesuai dn selamat utk kami para wanita yek.




Foot Note: Nak selamat dari kemalangan tp takot mati sbb terjerut seat belt.

Friday, October 12, 2012

Disposable Toilet Seat Cover

Semalam, semasa tgh sibuk cari barang-barang mandian kt Giant tetiba ternampak benda nih. Wah..ini sudah bagus, sebelum ni x prnh nmpk pun ke...aku yg x perasan, ntah2 bnda ni da lm ada kt pasaran kot. Sekali pandang je terus ambil, x fikir byk kali dah sbb rs bnda ni mmg sgt2 berguna terutama sekali toilet kt opis aku ni ha. So...geli okeyh....sblm ni tandas opis bersih je dn x geli nk duduk sbb masa tu seat cover toilet kt opis saya nih br je tukar br. Tp...slps beberapa bln ada lak company br kt blok kami nih wujud maka..staf2 mrk yg  hrp muka je lawa+melaram habis g kje tp attitude dlm tandas sgt busuk, sebusuk-busuk tandas yg mrk kotorkan nih. Bayangkan seat cover yg br tukar tu diorng pijak dgn tapak kasut diorng yg hitam tu erk..mmg geli la nk duduk kan.. tambahan lagi ada tu siap cabut seat cover tu dan selitkn kt blkg jamban pergh...apa ke kolotnya deme ni...hrp gaya dn muka je mcm moden tp bila guna tandas mcm x prnh nmpk jamban duduk. Euww. 

Normally guna toilet cangkung je tp bila time2 kemuncak ramai org so no choice la kan, nak tak nak, geli x geli trpksa la guna toilet seat tu kan eeuw. Kadang2 tu trpksa pegik toilet level lain. So kesimpulannya, disposable toilet seat  cover ni mmg sgt2 berguna.


Ada 10 pcs.

Rekaanya yg sgt mudah dibawa dn disimpan dlm beg anda. Eh..mcm poket tissue kan?

Ini la rupa benda tu, yg tgh2 tu akn dicabut semasa hendak digunakan nnt.

Cuba korng bc ayt yg di circle kan tu. ;)


Price sgt reasonable. Senang citer bnda cmni mesti la murah. Lps da pakai kena la buagkan..Tp igt!! Jgn buang dlm toilet bowl hokeyh...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...