Sunday, July 1, 2012

My Birthday Part II


Lepas je anto asben kt KLIA hri jumaat ptg tu terus blk ke rumah kemas pakaian sikit2, bwk sehelai dua je sbb ms tu bdn da pnt kan, yela, pg kje lps tu amik halfday sbb nk anto asben kat Airport. Dr airport tu bertolak blk dlm pukul 6.15 mcm tu, sempat minum2 jap dgn asben, itupun sbnrnya da lmbt utk asben check in, x dpt nk lm2 sgt nnt asben terlps flight pula. 

Sampai kat umh family dlm pukul 8 mlm mcm tu, baring2 kjp kt sofa utk hilangkn penat memandu. Dlm 10 minit mcm tu tiba2 mama kelua dr bilikr siap nyanyi2 lagu burfday hehehe. Sekali tgk ada kek yahoo...x dpt nak snap muka sbb da serabai sgt time tu hahaha.

Kek ni sbnrnya abh yg beli, comelkan?
-Cheese Cake-

Lps da hembus cake tiba2 mama ajak pi mkn2 kt Bidor Station.
First time jg dtg sini.

Ambiance dlm kopitiam ni agk unik jg. Byk ciri2 budaya dn historical dr Perak. Yang kat dinding tu ada gmbo dn tandatgn dr artis2 ms perasmian dlu yg kbykn artis2 dr Perak jg tp x igt la plak spe artis2 tu hehehe.

Bhgn dlm retoran.






Mee rebus Bidor - sdp sgt kuahnya...cukup rasa. 

My Abah tgk syiok mkn mee rebus.

Laksa Bidor - bole thn la...to me my mom and mother in law nyer Laksa lg kaw.


Mee Hailam-sgt sdp, cukup rasa sm dgn mee rebus. Mmg puji la.


Strawberry Milk Shake-rs mcm ice cream di blender aje hahaha.

Hazelnut tea -cold


Hazelnut tea-Hot for mama & abah



Yg ni spesel utk diri sendiri. Love champ -Tea mix Coffee. Nsb baik x pening lps minum hee.
Oooh ya...agk lmbt jg diorng serve minuman, spttnya minuman dpt dlu tp ni da terbalik, mknn dpt dlu haish...diorng kena training kt Pizza Hut ni, spttnya air kena anto dlm ms 3 minit pd customer tau.



Foot note: Kesimpulannya, mknn kt sini bole thn sdpnya, ambience menarik, beverages pun ok. Service agk slow sikit but not bad, x serik nk dtg lg next time. My rate: 4 star. Thanks abh sbb belikn kek and mama sbb belanja =) Oooh ya, maaf ler kalo kualiti gmbo kureng sikit sbb ms snap x on flash..segan ler pulok.








2 comments:

ashraf said...

wahh. sedapnyer tgk makanan tu. :).

Ashmira said...

sdp ler..kt UK mana ada mknn mcmnih hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...