Sunday, July 1, 2012

My Besday Part 1


Syukur alhamdulillah akhirnya dpt juga ku hupdate entri ini walaupun agk lewat. Semalam adlh ulangtahun kelahiran ku yg ke 26thn, wah..dah dkt suku abad aku hidup kat bumi ni hehehee. Actually, my husband br je fly ke UK smlm dn hrini br je tiba di sana. So agak sebak jg la kan sbb beliau x dpt nk buat persiapn utk celebrate besday ku dgn sebaik2nya hohohoo. But...khamis mlm tu sempat jg la beliau celebrate besday ku .Itu pun sudah cukup buat diriku happy sikit.

Before nk pergi celebrate tu mmg da sebak la kan, tak tau la knape emosi sgt ms tu. Sempat la kami solat jemaah bersama2 buat kali terakhir sblm beliau pergi kan. Ms suami bacakan doa slps habis solat tu tak tau knape mcm sayu sgt. Mgkin doa yg dibacakn tu sgt mnyentuh hati dn perasaan, maka jiwaku yg halus ini terusik buat seketika, tnpa ditahan2 lg airmata ini mulalah mengalir mcm air terjun Sg Gabai hahaha. Mana x sedihnya...tak lm kan lg dah nak masuk bln Ramadhan, ini la kali pertama kam nak menyambutnya bersama2 sbg suami isteri. Hurm..ok la, tak mau citer sedih2 lg.

Kami memilih utk mkn di area Bangi je sbb mmg terigin sgt nk mkn kt situ sbb kat situ mmg byk tmpt mkn yg best smpai 2 ke 3 kali jg la pusing tmpt yg sm sbb tak tau nk pilih restoran yg mana satu. Mcm2 ada, antaranya, Restoran Ayam Penyet, Islamic Kitchen, Restoran China Muslim, Rfc restoran, Restoran Arab, San  Fransisco Pizza, Papa Rich, Hayati Percik dn byk lg la... mmg rambang mata (eh..igt nak shopping je ke rambang mata). Lastly, kami pilih Ice Room je sbb terpikat tgk Ice cream nya hehehee.

Ini la muka si tembam yg makin mengembang hohooo

Suamiku yg mcm happy je nk tingglkn ku muehehe ;)

The Menu

Tea...opps x igt tp bkn three layer yek.

Lychee blended.

Blueberry Ice cream yummeh...

Beef Steak yg agk biasa je rsnya. Steak tu rs mcm half cook je yucks ;(

Sos sikit je x puas mkn...


Chicken chop husband punya.



Oooh ye spttnya lps mkn my husband nak belikan kek, kebetulan Secret Recipe ada dkt area situ tapi...bila da kyg, mata pun da ngantuk la kan...terus lupa hehehee. 


Ini picture terakhir beliau smlm kt KLIA sob..sob...Jumpe lg bln dpn ye abg...Love u sgt2.




Foot Note: komen saya utk foods kt Ice room ni so-so jek, ice cream je yg sdp. Tp x tau la kan kt tmpt lain maybe sdp kot dr yg ini. Ok, tggu next entri Part II. Wassalam.









3 comments:

ashraf said...

Jgn la sedih2 syg. Nanti esok abg beli sim card. jadi dapat la msg2 dengan syg. :)

ashraf said...

and i LOVE YOU 2 HONEY.

Ashmira said...

Tq Abg...Love u too

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...