Friday, March 23, 2012

Hot Air Ballon-Putrajaya

Last week pergi bersiar2 kat Putrajaya semata2 nk tgk belon panas. Plan asl mmg nk tgk je x de rs nk naik sbb rs mcm x secure je nk naik lg2 angin kuat time pegi tu. Masa sampai sana tu tgk2 org da ramai sgt, mula la rs rimas nk berjln di celah2 keramaian org itu. Round punya round dekat sejam gak kot x gak nmpak belon pns. Pndang ke langit x de pun belon2 itu, mula la rs putus asa dn rs mau pulang aje udah ler mls nk brjln di tmpt2 yg sesak begitu lg2 lau bnda yg nk di tgk tu x de.

Oleh krn bnda yg dihrpkn nk tgk tu x de so kami pun pergi ler ke tepi tasik igt nk duduk2 sambil ambil angin. Lps tu nmpk ada org buka booth jual tiket cruise, boat, smpan satu tmpt. Plan nk naik smpan tp bila nk beli tiket da close sbb da ptg haiyo..
Mmmg da frust giler ler x tau nk buat apa, rs mcm bosan je. Bila rs da pnt dn pns kami pun mencari tmpt utk duduk. Maka kami pun duduk la di tepi2 tasik aje...Before tu kami pegi ke cafe kt tepi tasik tu nk beli minuman tp da habis pula huh!!



Nak minum x dpt so ambil angin je time nih.



Agak2 setengah jam duduk di tepi tasik tu lps tu asben ajk bersiar2 tgk apa2 yg ada di sekitar event yg sdg berlangsung itu. Tp aku da merengek nk blk sbb kaki rs da pnt nk berjln. Ms otw ke parking tu tiba2 nmpk ballon sdg di kembangkan dgn api di kwsn lapang...alangkah gembiranya hatiku akhirnya dpt gak tgk.



Ini Marriot Hotel punya Hot Air Ballon. Tiba2 ada belon buih sabun lak kt situ.



Yg nih Hot Air Ballon dr Bangalore.





Akhirnya belon pns Marriot da naik.




Ini la muka kami yg kepenatan but happy sesangat dpt luangkn ms bersama2. Bkn senang tau nk ngedate dgn asben i nih, beliau asyik busy je huhuu.

So next entri maybe nk citer skit psl Seminar if I free n rajen nk update. Buat ms skrg ni saya sgt busy so slalu update lmbt je blog nih. Next month pula confirm weekend saya full dgn any activities lain. So sesape nk book saya utk any event or for 'lepaking' please book awl2 hehehee.

1 comment:

ash said...

Hehe, pasni kalau ada lagi kita g awal2. boleh naik belon.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...