Saturday, January 14, 2012

Perak Reception

Assalamualaikum...
Now saya da update post utk second reception di Bota, Perak. Majlis ini berlangsung pd 19.11.2011 . Lau amik date 20.11.2011 da cntk da tu tp date 19.11.2011 tu sbnrnya same date dgn besday mak mertuaku. Majlis ni berlangsung slps 5 hri dr majlis belahku.

Sedikit rentetan sepanjang resepsi ini:

Make up - Pukul 10 pg da gerak pergi butik pengantin utk make up dn bersiap. Make up x lm x sampai 2 jam pun tp yg lm sbb tggu En husband bersiap. Lps da siap2 tu igt da setel la semua kn. Br je nk masuk kete tiba2 terperasan keris x de so patah blk ke butik tu mntk keris but then org tu x de plak keris, dia gi pnjm kt butik sebelah(nsb baik butik sebelah tu buka dn nk bg pnjam). Ok, igt yg tu da setel la kan...elok je da halfway nk sampai rumah tiba2 terigt diorng x bg payung dn kipas(ahh sudah), pusing blk ke butik itu semula. Kat situ je da mkn masa dkt 3 jam. Patutnya bersanding kul 1 tp alih2 1.30. Rombongan familyku da lm tggu dkt sejam kot. Nak buat cane.


Berarak - Masalah kedua pula berlaku, aku nyer pengapit sampai da nk bersanding pun x de pengapit(teruk kan aku) da puas cr pengapit utk belah asben ni tp x de sape pun yg nk volunteer. Last minit ada la pengapit 'bidang terjun' kwn kpd mak tam ku yg jd pengapitku, itupun setelah mama mntk tolong kt dia. Muka pengantin ms tu da masam mencuka akibat kelewatn yg berpunca dr pengurus butik yg 'not well prepared'. Suamiku pula mukanya da bengis aje hehehe nsb baik aku cuba tenteramkn beliau.



Makan Beradap - Elok je lps berarak tu kami x terus bersanding tp kami terus pi mkn dulu...aku pun mmg da lpr sgt time tuh. Lps da mkn br kami bersanding.




Bunting

Yg ni bunting yg dibuat kemudian



Pelamin yg simple but nice


Mak dn Abh husband-Hj Azman & Hjh Shamsiah


Ahli kompang



Pak cik abg-Acik Are & Acik Yani


P.cik abg- Acu Lan & Acu Ina


P.cik abg- Acik Mie & Acik Jijie


P.cik abg- Acik Mie


Mak cik abg- Acik Yati


Mak2 sedara ku


Gmbo shot kt bilik




Lps da shot kt dlm bilik dlm pukul 3 tu kami gi shot kt Kely Castle pula itupun ats permintaanku yg da lm sgt plan nk shot situ sejak kali pertama terpandang castle itu terus je da berangn nk shot gmbo kawen kt situ(walaupun ms tu x tau lg sape jodohku hihii).


Geli sbnrnya nk posing gini heehee ;)






Time nih mmg nk gelak sbb asben mcm x larat nk agkt gue hikhik nmpk je kurus tp berat woo




Akhirnya dpt juga husband dukung I hihii



Sebenarnya byk lg gmbo2 yg x letak kt sini dn kt FB sbb byk gmbo sensored tet...x leh nk publish kt sini. Almaklumlah photographer belah husband ni advance sikit :P



Foot Note: Next entry Bulan madu Fantasia...(will be update at wordpress/another blog)

4 comments:

naiza said...

yg sensored tu laa excited nk tgok.. hahahaha

Ashmira said...

aku yg tgk gmbo sindri pun geli hihii..

nieja said...

ko sdiri posing ko sdiri yg geli nk tgk hahahha..

Ashmira said...

nieja:ms posing x geli...bila tgk gmbo sindri jg geli plak tgk aksi sindri hihiii

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...