Saturday, January 14, 2012

Perak Reception

Assalamualaikum...
Now saya da update post utk second reception di Bota, Perak. Majlis ini berlangsung pd 19.11.2011 . Lau amik date 20.11.2011 da cntk da tu tp date 19.11.2011 tu sbnrnya same date dgn besday mak mertuaku. Majlis ni berlangsung slps 5 hri dr majlis belahku.

Sedikit rentetan sepanjang resepsi ini:

Make up - Pukul 10 pg da gerak pergi butik pengantin utk make up dn bersiap. Make up x lm x sampai 2 jam pun tp yg lm sbb tggu En husband bersiap. Lps da siap2 tu igt da setel la semua kn. Br je nk masuk kete tiba2 terperasan keris x de so patah blk ke butik tu mntk keris but then org tu x de plak keris, dia gi pnjm kt butik sebelah(nsb baik butik sebelah tu buka dn nk bg pnjam). Ok, igt yg tu da setel la kan...elok je da halfway nk sampai rumah tiba2 terigt diorng x bg payung dn kipas(ahh sudah), pusing blk ke butik itu semula. Kat situ je da mkn masa dkt 3 jam. Patutnya bersanding kul 1 tp alih2 1.30. Rombongan familyku da lm tggu dkt sejam kot. Nak buat cane.


Berarak - Masalah kedua pula berlaku, aku nyer pengapit sampai da nk bersanding pun x de pengapit(teruk kan aku) da puas cr pengapit utk belah asben ni tp x de sape pun yg nk volunteer. Last minit ada la pengapit 'bidang terjun' kwn kpd mak tam ku yg jd pengapitku, itupun setelah mama mntk tolong kt dia. Muka pengantin ms tu da masam mencuka akibat kelewatn yg berpunca dr pengurus butik yg 'not well prepared'. Suamiku pula mukanya da bengis aje hehehe nsb baik aku cuba tenteramkn beliau.



Makan Beradap - Elok je lps berarak tu kami x terus bersanding tp kami terus pi mkn dulu...aku pun mmg da lpr sgt time tuh. Lps da mkn br kami bersanding.




Bunting

Yg ni bunting yg dibuat kemudian



Pelamin yg simple but nice


Mak dn Abh husband-Hj Azman & Hjh Shamsiah


Ahli kompang



Pak cik abg-Acik Are & Acik Yani


P.cik abg- Acu Lan & Acu Ina


P.cik abg- Acik Mie & Acik Jijie


P.cik abg- Acik Mie


Mak cik abg- Acik Yati


Mak2 sedara ku


Gmbo shot kt bilik




Lps da shot kt dlm bilik dlm pukul 3 tu kami gi shot kt Kely Castle pula itupun ats permintaanku yg da lm sgt plan nk shot situ sejak kali pertama terpandang castle itu terus je da berangn nk shot gmbo kawen kt situ(walaupun ms tu x tau lg sape jodohku hihii).


Geli sbnrnya nk posing gini heehee ;)






Time nih mmg nk gelak sbb asben mcm x larat nk agkt gue hikhik nmpk je kurus tp berat woo




Akhirnya dpt juga husband dukung I hihii



Sebenarnya byk lg gmbo2 yg x letak kt sini dn kt FB sbb byk gmbo sensored tet...x leh nk publish kt sini. Almaklumlah photographer belah husband ni advance sikit :P



Foot Note: Next entry Bulan madu Fantasia...(will be update at wordpress/another blog)

Tuesday, January 10, 2012

mStar Online : Ujian Kereta Auto: Boleh Pandu Kenderaan Jenis Itu Mulai Mei

Assalamualikum...

mStar Online : Ujian Kereta Auto: Boleh Pandu Kenderaan Jenis Itu Mulai Mei

Mulai May 2012 pd sesiapa yg ambil lesen memandu kereta auto tidak boleh memandu kereta manual.
So beruntung la pd sesiapa yg ada lesen memandu kereta manual tp boleh memandu kereta auto.
Kesimpulannya: Baik ambil lesen memandu kereta manual ajer...



Monday, January 2, 2012

Hujung minggu di rumah Mertua..

Assalamualaikum dn salam sejahtera...
Post kali ini sepatutnya nk update kt wordpress tp saje nk update kt sini sbb da lm x update apa2 entri kt sini...bersawang sudah..Byk perkara yg berlaku yg telah menghalangku utk menghupdate blog ini tau. Salah satunya my lappy rosak, udah 5 taon ku pakai tiba2 nk rosak hish geram betul, lps tu camera pun dah mula menunjukkn tanda2 nk rosak jg, br satu thn lebey pakai. Mmg bengang ler bila gadget kesayangan rosak, time tu ler tetiba2 ku terigtkn HP htc ku yg hilang tu sobsob...mmg penutup dn pembuka thn br yg menyakitkn hatiku.Ok S.T.O.P...X mo citer lg dah.

Last Thursday mlm blk kg asben kt Bandar Iskandar, Bota, Perak. Kami blk awl sbb mak mertuaku nk bwk kami jenjalan ke Kedah tp disebabkn ada mslh2 yg x dpt dielakkn so x jd. Kami buat aktiviti lain pula spt g ambil angin kt Lumut pd hari sabtunya dn lps tu pd mlm harinya ada buat small celebration besday asben dgn adiknya serta ada acara tuko2 hadiah.



Kek besday abg & Atiey(adk ipar)

Acara potong kek lps bacaan doa selamat oleh Abah.


Adik2 iparku yg comel Ati&Nabila

Acara tuko hadiah dimulakan dgn Ati dulu. Yg ni hadiah dr kami kpd Ati.

Hadiah berupa Hair dryer dr Aufa(adk ipar).

Hadiah dr Nabila berupa sebuah Toaster.

Rice tupperware(kot..x igt nm). Tmpt smpn beras. Hadiah dr Abah dn Mak.

Asben pun dpt hadiah yg sm.

Heheee dpt hadiah sudu dn garfu.(mcm tau2 je kami kekurangan sudu)

Hadiah paling secret dr Ati dn Nabila.

Lastly...asben dpt TV LCD 24 inch...

Yeayy...x pyh beli TV.

Ati dgn hadiahnya.

Asben dgn hadiahnya.(Kami br cadang nk beli tmpt beras, mcm tau2 je kami x de lg bnda nih hihii)

Lengkap sudah brg elektrik umh kami...tinggal fridge je yg x de lg.






















Foot Note: Next update psl hadiah kawen yg kami dpt.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...