Tuesday, November 29, 2011

Wishlist 2012



Belum pun lg nak menginjak ke tahun 2012 tp da ada list/perancangan utk tahun dpn. Rs mcm byk plak plan bsr2 utk tahun dpn nih. Diantaranya:


1-Nak beli KERETA - yg nih masih belum tertunai lg hajat nk beli kereta dr awl2 aku mula bekerja sampai la da kawen nih. Akan menjadi kenyataan awl thn dpn Insyaallah...


2-RUMAH - yg nih x sure dpt direalisasikan thn dpn tp sape tau murah rezeki ku thn 2012 nih Alhamdulillah la kan. Plan dgn asben nk beli umh teres yg ruangnya bsr dn byk bilik.Paling aku suka halaman rumah yg luas sbb senang utk aku bercucuk tanam terutama bunga-bungaan. Suka tgk rumah berseri2 dgn bunga-bungaan.


3-SIMPANAN MASA DEPAN - kalau boleh b4 umur 45 thn duit simpanan dah mencecah ratus2 ribu huhuuu. Bole ker? Walaupun lg 45 thn tp da kene start nyimpan tau.


4-INSURAN - tgh plan nk amik insuran yg x perlu byr mhl2 tiap2 bln. Lg bagus sethn sekali jek.


5-TABUNG HAJI - nak start menabung kt tabung haji nnt cpt skit aku naik haji.


6-ANAK - lau rezekiku cpt dpt la timang cahaya mata sbg pengikat kasih sayang suami isteri.


Aku rs itu jela wishlist utk thn dpn.





Foot Note: lau bole nk dptkn kje yg lg better dr yg skrg nih tp tang interview tu yg aku mls tuh huhuuu.... :P


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...