Monday, March 7, 2011

Release Tension !!!

Smlm x plan pun nk kuar g memana sbb kepala tgh berserabut sampai la ke hari ini. Dr last week ag da rs len mcm jek, rs mcm x sdp ati, mcm ada sesuatu yg bakal berlaku then mmg dah berlaku pun kelmarin. Org kata lg nk dekat mmg byk dugaan dan lau kita nk buat sesuatu perkara yg baik pasti Tuhan akn tolong kita. Biasa la, bila kita dah serabut sgt2 dn menemui jln buntu, ms tu la jln penyelesaian tu dtg. Hurm...mmg slalu terjd pun pd diriku. Dah kucar kacir br dtg penyelesaiannya. Tp semua yg berlaku tu pasti ada hikmahnya.

Smlm bgn pg je aku rs stress giler, bosan, serabut, x tau la nk gambarkn cmne lg. Lps tu aku msg n call incik boyfrie tp x berjawab, sms x di bls. Byk kali aku try, last2 aku buntu aku on9 jap sambil2 tu try lg call n sms beliau. Around 12pm tu br la panggiln ku di jwb oleh beliau, tu pun dia br je bgn tdo akibat keletihn pulang dr Perak awl pg tu. Then aku ckp aku bosan dn serabut sgt2, perlukn dia utk bawak aku g menenangkn diri kat mana2 la jnji aku puas hati. Tp smlm cuaca pns sgt...buat aku lg pns ati je huhuuu. Cdgnya nk ambil angin kt tmn or tasik je utk menenangkn diri tp dah pns2 buta tu angin pun tarak. Mne taknya kuar umh pun kul 2 lps zohor, mmg time tu tgh pns terik kt luar. Dah x de pilihan incik boyfrie ajak g Mid je tmpt biasa kami. Mula2 tu x nak sbb aku kata time cmni ramai org lg buat aku serabut je tgk org ramai2 kt dlm tu lg2 smlm ada event PC fair. Incik boyfrie kata lau nk g tasek or tmn time pns cenggini nnt lg pns ati baik jln2 dlm Mid je sejuk katanya, leh sejukkn ati aku yg tgh pns tu. Erk! Wutever...

So, nk cr parking je dah mkn ms sejam lbh sbb org ramai berpusu2 nk g PC fair. Lg pening pulak kepala aku di buatnya. Dah dpt parking terus g mkn sbb da lpr sgt2. Agak buntu gak time tu maklumlah nk keluar pun x rancang pape so nk mkn pun x tau nk mkn kt ner walhal byk je choice kt situ. Last2 nmpk Nando's, aku ajak incik boyfrie mkn kt situ sbb x prnh cuba lg manakala beliau dah prnh try mkn Nando's. So oleh sbb beliau prnh try mkn kt Nando's, aku suh je beliau pilihkn menu yg best utk lunch ptg tu.

Setelah dpt mknn memasing mcm biasa la aku snap gmbo food dulu lps tu melantak hehee. But...seriously x sdp mcm Kenny Roger. Sosnya aku x berkenan 'a bit sour', lau yg extra hot ok skit but 'to spicy' la pulak. Cukup la skali je try 'ayam peri2' krn ketidaklazatannya mmg tidak terperi hehee =)





Ok, lps mkn tu aku x tau lak nk buat apa, then aku ajak g PC fair sbb incik boyfrie ada kata nk survey gadget utk beliau beli nnt. But b4 tu incik boyfrie ada suggest nak tgk movie, so beliau ajak g bli tiket wayang dulu. Citer yg kami choose yg pertama cter 'number four', second 'The Beastly'. Priority nk tgk citer 'number four' but dah full plak so second choice kami choose The beastly. Lps bli tiket terus g Pc fair, aiyooo sesak betul org kt dlm tu, tak larat rsnya nk bersesak2 kt dlm tu tp apa boley buat nk buang ms jap b4 tgk movie masuk juga la tu pun terus menuju ke destinasi yg perlu je. Otw nk kuar dr PC Fair tu aku ada la beli brg kt situ, oleh krn cooler pad aku yg kt umh tu dah nyawa2 ikn kejap fan tu berputar kejap mati baik aku bli yg br je hrga pun murah 9$ jek.

Lps tu kami trus g bli ice cream kt Mac D mcm biasa sementara nk tggu movie start mkn ice cream dulu. Dah abs menikmati ice cream br masuk panggung wayang.
Jalan cerita pun ok biasa2 jek x byk guna otak utk berfikir, cerita genre romantik. Mengisahkn seorang jejaka yg berlagak, sombong tp tampan kene sihir dgn schoolmate dia jd Beast. Cara2 nk memulihkn keadaan dia spt sediakala adlh dgn lafaz cinta dr seorng prmpn yg betul2 cintakn dia. Begitu la jln ceritanya. Oklah at least terhibur jap, boleh la lupakn skit mslh peribadi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...