Saturday, March 5, 2011

March

Ini adlh entri pertama utk pembukaan bln Mac ini. Sbnrnya tatau nk citer apa, sgt bosan plak ptg2 begini. Sambil2 berblogging sambil tgk tv, citer? Entah, aku x hiraukn pun bukak je tv tu tp x tgk sgt pun. Slalu on9 dlm bilik je sbb selesa dn privacy, lg satu sbb mls nk angkut my lappy bwk ke ruang tamu. Tp di sbbkn asyik on9 sambil mgadap dinding bilik je so kiranya tukar angin la ni, on9 kt dpn plak sambil tgk tv.

Actually pg td aku ada la kemas2 bilik, rutin biasa ku lakukan bila weekend. Kemas la apa2 yg patot, tukar langsir, cdr, vacuum habuk2 kt bilik tu. Ha...br selesa nk terperap lm2 kat bilik tu, tdo pun lena. Tp mslh ku sejak beberapa hri ni ble time nk tdo asyik terjg je mlm2, ble bgn pg rs pening je sbb x cukup tdo.

Ok lah, skrg ni aku nk citer psl apa yg telah berlaku sejak kebelakangn ini di kwsan kediamn kami. Pg td mak aku ada citer, dia g borak2 jap dgn jiran kt ujung umh kami ni. Jiran tu citer yg motosikal ank gadisnya kene curi br2 ni. So mak aku pun bukak la citer psl motor dia pun hampir2 nk kene curi. Aku rs la msti org yg sm mencuri tu org yg sm ish...ish...berani sungguh mrk ni. Lps tu mak cik tu citer la plak psl jiran seblah umh dia tu ada org nk mengendap time dia tdo mlm2, jiran m.cik tu kata lg tiba2 dia nmpk ada org tgh selak langsir bilik dia, tp dia x pula menjerit @ kejutkn laki dia. Tatau la apa niat org gila cenggitu, padahal jiran m.cik tu dah berkahwen pun nk di kaconya. Then mak ku citer la yg aku pun kene gak cenggitu, ada org julur tgn kt tgkp nk ngendap aku tdo. Tak senonoh betul org tu,bkn setakat anak dara org, bini org pun nk di hendapnya ish...ish... mcm2 la skrg ni.

Moral of the story : Kehidupan zmn skrg ni semakin ramai penjenayah yg tak betul kt luar sana tu, kita perlu lebih berhati2 dgn keadaan sekeliling kita walaupun di dalam umh, belum tentu selamat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...