Wednesday, November 16, 2011

❤ When my life as a Wifey ❤


Assalamualaikum dn Selamat Sejahtera to all my readers. Sudah 2 minggu aku x update blog nih akibat drpd busy melakukan persiapan perkahwinan. Alhamdulillah...majlis kawenku berjln lancar walaupun pd mulanya mcm agak kelam-kabut sikit. Paling kelam-kabut ms berarak nk bersanding ritu hihihiii nak tergelak pun ada bila igt blk. Almaklumlah bila kita jd perhatian org ramai mmg jd blur skit.

This week reception belah laki pula kat Bota, Perak. Theme belah sana kaler ijau pucuk muda, kaler terang lg hihihiii br la menyerlah x gitu. Bila amik gmbo mmg menyala2 wrnanya ;)

So dis week mmg aku x cukup rest sbnrnya maklumlah dah ada tanggungjawab baru. Blk je keje smlm da start hidangkn mkn mlm utk suami walaupun mama yg msk, maklumlah dis week duk umh mama dn abah dulu so msk2 utk asben lom lg. Selalu kalo lapar pk perot sendiri je, bila lpr pandai la g kt dapur cr mknn. Bila dah ada suami ni nak kne siap2kn hidgn, buatkn air dn mkn sm2, X boleh mkn dulu dr suami laupun perot da berkriuk2.

Lps da siap2 mkn, mndi dn solat semua tu basuh bju asben pula, selalu adik yg basuh bju dn abh yg jemurkn baju2 kami. La ni bju asben takkn nk bg parents basuhkn lg...kenela buat sendiri. Bila time nk jemur bju tu kami buat sm2 hehehee ;)

Bila dah siap basuh2 bju semua bagai kami pergi ke umh sewa kami pula. Saje nk tgk apa rupa rumah sewa yg bakal kami duduki bersama2 itu nnt. Before ni asben je duduk kt umh tu dulu sorang2 selama 2 bln dn start bln dpn @ bln 12 ni br pindah ke rumah itu.

Sampai kt umh sewa tu kami kemas2 sikit brg2 yg bersepah2 kt dlm umh tu. Kutip bju2 asben yg nk dicuci dn menyapu seluruh kwsn rumah itu. Nak dekat pukul 10 br kami blk ke rumah Parents. Fuh...seriously pnt gak jd wife ni. Tu lom ada anak berderet lg kan.

Pg td seblom gi kje sm2 me ironkan bju en. asben dulu laupun ianya hye T-Shirt tp perlu di Iron krn berkerudut sgt2. Lau ikut ckp asben x pyh iron tp aku la x sdp sbb nnt apa plak kwn2 opis dia katakan...dah ada bini tp life mcm dulu2 x terurus. Aku ni jenis yg suka lihat segala bnda kelihatan kemas, x suka sepah2/messy. Ha...sampai nk on9 pun x sempat smlm huhuhuuu.


Foot Note: Tggu yek update psl majlis kawenku nnt.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...