Thursday, July 28, 2011

Selamat datang Bulan Ramadan...

Ohh..bersawang sudah blog ini...


Hehee..x de la lm mne pun sbnrnya...br je seminggu x update tp da mcm berbulan2 lamanya. Bhn2 utk entri br tu ada sbnrnya tp nk update tu je yg mls sesangat last week. Dis week lau ada ms akn ku update tp masih lg berfikir samada nk update kt blogspot @ kt wordpress. Lau ikutkn dr segi kualiti gambar kt wordpress mmg awesome than blogspot. Tp...aku sayang sgt2 kt blogspot ni...byk dah kenangan pahit manis kt dlm nie...sbb tu blog ni still idop lg...huhuu...



Salah satu sbb aku masih aktif berblogging kt sini sbb en.tunang punya psl la...eleh..saje nk bg alsn. En.tunang la yg byk bg perangsang utk terus aktif berblogging ni. Katanya dia suka bc blog ni bila dia bosan. Sampaikn dia suruh aku buat cerpen utk dia x kisah la cerita apa2 pun. Katanya dia suka bc apa yg ku tulis / taip. Tp aku ni mls nk taip panjang2, nak kne ada mood br bole buat hee...



Oh ya...lg beberapa hari kita nk start posa dah...persiapan raya pun da mula buat sikit2 mcm baju raya dah beli semua...tinggal tudung je x beli lg. Tgk la second week of Ramadan nnt br nk pi cr kt KL. Tema pula...hurm... mmg x prnh ada tema... hentam je, mmg family kami suka warna-warni. Korang pulak macamana....?



Tahun ni fesyen baju raya mmg Chiffon ke tgh 'in' skrg? Sbb rata2 aku tgk kt kedai dn internet byk baju kurung chiffon je...tp bila tgk harganya mmg meletop la...Chiffon la katakan... mmg lg mahal dr lace skrg. Lg nipis dn sensitif chiffon tu lg mahal hrganya, tu x termasuk lg dgn batu2, manik2, kerawang2 or...whatever la yg ada kt baju tu yg pasti hrganya akn jd lg mhl.
Mahal2 pun...ada gak la sepasang aku beli buat pakai raya nnt ;)




Ini la diantara baju kurung Chiffon yg bakal org ramai pakai ms Raye nnt =)


*Teringat kt En Tunang ms g beli kain kt Jakel ritu, dia kata kain Chiffon tu mcm tisu kehkehkeh...

5 comments:

ashraf said...

hehe. suka berblogging sebab abg ker?

Ashmira said...

Abg je yg sudi bc blog syg...pembaca yg setia wink...wink... =)

ashraf said...

haha. abg memang pembaca setia blog syg :). entah bila dapat baca cerpen syg kan :P.

melacolea said...

ak rase kaftan tgah hot skrg.... nk pkai kang macam org preggy plak ak..hahaa

Ashmira said...

oooh Kaftan tu awl Thn lg dah hot tu...chiffon juga...tp aku x minat sgt sbb mmg mcm org preggy pun lau pakai...mcm mak cik2 pun ada... lg2 dgn rope kita yg dah matured ni hehee...
Tp nk kelainan bole je cuba...nmpk sopan hee..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...