Thursday, July 28, 2011

Selamat datang Bulan Ramadan...

Ohh..bersawang sudah blog ini...


Hehee..x de la lm mne pun sbnrnya...br je seminggu x update tp da mcm berbulan2 lamanya. Bhn2 utk entri br tu ada sbnrnya tp nk update tu je yg mls sesangat last week. Dis week lau ada ms akn ku update tp masih lg berfikir samada nk update kt blogspot @ kt wordpress. Lau ikutkn dr segi kualiti gambar kt wordpress mmg awesome than blogspot. Tp...aku sayang sgt2 kt blogspot ni...byk dah kenangan pahit manis kt dlm nie...sbb tu blog ni still idop lg...huhuu...



Salah satu sbb aku masih aktif berblogging kt sini sbb en.tunang punya psl la...eleh..saje nk bg alsn. En.tunang la yg byk bg perangsang utk terus aktif berblogging ni. Katanya dia suka bc blog ni bila dia bosan. Sampaikn dia suruh aku buat cerpen utk dia x kisah la cerita apa2 pun. Katanya dia suka bc apa yg ku tulis / taip. Tp aku ni mls nk taip panjang2, nak kne ada mood br bole buat hee...



Oh ya...lg beberapa hari kita nk start posa dah...persiapan raya pun da mula buat sikit2 mcm baju raya dah beli semua...tinggal tudung je x beli lg. Tgk la second week of Ramadan nnt br nk pi cr kt KL. Tema pula...hurm... mmg x prnh ada tema... hentam je, mmg family kami suka warna-warni. Korang pulak macamana....?



Tahun ni fesyen baju raya mmg Chiffon ke tgh 'in' skrg? Sbb rata2 aku tgk kt kedai dn internet byk baju kurung chiffon je...tp bila tgk harganya mmg meletop la...Chiffon la katakan... mmg lg mahal dr lace skrg. Lg nipis dn sensitif chiffon tu lg mahal hrganya, tu x termasuk lg dgn batu2, manik2, kerawang2 or...whatever la yg ada kt baju tu yg pasti hrganya akn jd lg mhl.
Mahal2 pun...ada gak la sepasang aku beli buat pakai raya nnt ;)




Ini la diantara baju kurung Chiffon yg bakal org ramai pakai ms Raye nnt =)


*Teringat kt En Tunang ms g beli kain kt Jakel ritu, dia kata kain Chiffon tu mcm tisu kehkehkeh...

Sunday, July 17, 2011

Bila umur makin meningkat....

Hurm...bila umor da makin meningkat ni rs stamina dn antibodi bdn dah mula lemah sikit, mana taknya skrg ni cpt sgt rs pnt dn lesu lg2 lps blk kje. Start kul 9 mlm je mata da mula layu . Mula2 fikir mgkin dua tiga hari je kot mcm nih tp dah berminggu2 aku rs cpt mengantuk padahal bkn buat kje berat pun kat opis. My mom pun perasan dia kata aku slalu tido awl skrg. Aku kata la kt mama begini 'x tau la kenapa skrg cpt sgt mengantuk da tua kot'. My mom said 'sedo pun...' huhuuu...

Mungkin juga bila umur da menginjak ke 25 taon ni kadar metabolisme da mula menurun. Eh ye ke? Kebetulan aku ada bc satu produk supplement ni kata lau umur da masuk 25 taon collagen dlm bdn kita pun mula berkurangan so kene ambil supplement collagen utk memastikan sistem dlm tubuh kita dpt berjalan spt biasa. Mksdnya bg mengelakkn kulit cpt berkedut. Lg satu da kene start mnum susu Anlene utk menguatkn tulang dn mengelakkan Osteoporosis.

Oleh kerana kesedaran itu...aku telah mengambil langkah berjaga2 dgn mengambil pil2 supplement. Actually br dua hari aku try dn alhamdulillah boleh nmpk keberkesanannya. Bdn rs segar sikit dn x cpt lesu. Before ni aku ada amalkan mnum teh kacip fatimah product HPA tp skrg stok utk teh kacip fatimah tu x de, lm dah kot x de. Mula2 mnum tu rs mcm x sdp sbb ada rs herbs tp lm2 rsnya sdp sgt. Sgt bagus teh tu, ianya sgt sesuai bg para wanita utk menjaga sistem dalaman tubuh kita. Tp...anda jgn ingat prmpn dah kawen je yg bole mnum Teh kacip fatimah ni, yg muda2 ni pun kene la berjg2. Oleh kerana teh kacip fatimah tu x de stok so aku gantikn dgn pil supplement yg lain.


Thursday, July 7, 2011

Last meet with Mamat perasan.

Kira-kira pukul 3.45pm td mcm biasa time2 cmtu g ambil surat kt letter box bwh opis. Ms nk turun lif tu terserempak plak dgn mamat yg ajak aku kuar lunch bln lps adoi...nak x nak guna juga la lif tu.

Seperti yg ku jangkakan...dia akn tye mcm2 kt aku, dah mkn ke, sihat ke. Ish sibuk je tp dlm hati jela ckp cenggitu.

Lps tu sibuk mntk no fon aku x abis2 sampai la da kuar lif pun dia merayu2 nk no fon, katanya harini dia last kje sini lps ni x jumpa dah. Dlm hati aku kata bagus la x jumpa aman sket.

Hish....mamat ni x paham2 bhs, aku dah kata x boleh bg tu x boleh la, x reti2.

Last2 aku ckp kat mamat perasan tu cenggini 'maaf x boleh bg no fon sbb nnt husband saya mrh' Ha...amik ko terkejut dia. Yang mamat perasan tu jwb cenggini pula 'Ya Allah da kawen' terus bla cpt2 sbb da malu sgt2 hahahaaa.

Tu la len kali sblm nk ngorat tu tye dulu...fikirlah kenapa bila dia mntk no fon aku x bg. Lau aku x bg tu tentu la ada la sbbnya. Skrg da termalu sindri kah..kah..kah...



Hurm...dia x nmpk ke muka aku ni mcm org dah ada anak seploh hahaa =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...