Monday, June 27, 2011

Crazee Team gathering + Surprise my Besday

Setelah 9 thn kami berjumpa semula...

Semalam ada small gathering kt umh cousin ku di Semenyih. Actually mmg dah plan awl2 nk buat gathering tp masing2 sibuk, ada yg dah kawen tu duduk jauh dah ikut suami dn ada yg tgh dlm pantang. Yang busy cr brg2 kawen pun ada.So x ramai la yg attend smlm. Apa2 pun tetap meriah...

Disebabkan cousinku tu dah nk behijrah ke Australia ikut husband dia menetap di sana so kami plan sekali lg utk buat gathering kt umh mak dia je kt Semenyih memandangkn sedara mara pun ada kat situ.

Sebenarnya aku dgn cousin aku ni prnh satu sekolah dulu dn satu class ms form 4, bila form 5 class kami lain2. So kwn2 dia kwn2 aku juga even sbnrnya kwn2 ku itu ada yg class lain2. Lm sgt x bersua lg2 after 9 thn meninggalkn alam persekolahn, masing2 pun dah berubah dr fizikal size termasuk la aku yg semakin mengembang hadoi...yg tembam jd kurus, yg kurus jg tembam mcm aku ler...

Seriously mmg aku x tau ada surprise besday utk aku smlm, terharu sgt2...thanks la Awe sbb buatkan ku cheese cake yg superlicious sedap tu. Tak lupa kpd family member,kwn2 dn en tunangku yg turut serta dlm majlis itu.


Kami tgh soru mee kari chef Romy
Cheese cake besday by Chef Adlina aka Awe.


Masing2 nak blk dah...


Jumpe lg korang kt majlis aku nnt yek


Hadiah dr adik sedara




Thursday, June 23, 2011

Khamis sudah...bila nak Jumaat =)

Asal hari khamis je mesti excited nak tggu hari Jumaat sbb x sbr nk tggu weekend sbnrnya heheee.


Dis week x de entry menarik nk citer kt sini tp next week compem ada sbb Ahad ni ada small gathering dgn dak2 crazee team insyaallah moga2 berjln lancar hendaknya.


Tak sbr nk tgk apa chef Romy dn chef Awe msk nnt maklumlah chef dua org tu dah nk pi Aussie end of dis month so nnt x jmpe dah dlm tempoh yg agak panjang.


Utk small gathering tu nnt aku dah plan sesuatu tp x cnfirm lg la nm pun plan kan...x leh citer la rahsia kene tggu entry berikut tu pun lau aku igt ler...maklum ler...umur makin meningkat makin cpt pelupa lg2 29.06 dah nk dekat hehee.


Aku pun dah ready2 kosongkan memory camera cybershot ku itew, telah ku remove semua gmbo2 dlm tu dan biarkan kosong x larat aku bila tgh syok bergambar tiba2 memory full, mls nak pilih dn delete satu2.


Nsb baik dah back up semua gambar2 itew dlm laptop.

Thursday, June 16, 2011

Happy Besday Sufiah Ilfi Husnia...

Harini 16 June besday adik angkat ku Fifi, maka genaplah usianya 4 thn. Thn dpn start skolah dah tu tp dia x nak g skolah, sbbnya aku ni suka sgt nk menyakat dia hehee aku kata 'kat skolah cikgu lg garang dr mama lantak lah...nnt kakak degil2 cekgu rotan huhuuu'. Terus dia jd fobia nk g skolah, asal aku sebut g skolah je dia buat muka nak nangis pastu nyorok bwh kerusi ha...mmg itu la tabiat dia kalau dah merajuk.

Actually mama ku jg dia sejak dr baby lg dr usia dia 3 bln sampai la skrg ni dn maybe sampai dia skolah kot mama ku jg dia memandangkn rumah ibu dia dekat je dgn rumah kami. Sudah tentu nnt dia skolah pun kat area2 berdekatan umh kami tu nnt. Budak nakal ni sgt manja tau dgn abahku mengalahkn abah dia sindri, maklumlah abah aku tu x garang orangnya dn suka melayan jika nak di bandingkan dgn abah dia jauh bezanya sbb abah dia garang sikit orangnya.

Before ni prnh la beberapa kali celebrate besday dia kat umah ku tp ms tu aku x join sbb still study kt Shah Alam lg huhuuu. So semalam mama ku bgtau harini besday dia so saje la beli hadiah, aku x tau nak beli hadiah apa so time rest td g rayau2 jap dlm Viva Mall tu tgk2 mainan n teddy bear apa yg best. Memandangkan skrg ni musim game Angry Bird so mmg byk sgt la teddy bear angry bird yg di jual. Sampai aku pula yg rambang mata x tau nak pilih yg mana satu.Last2 berkenan dgn satu karakter ni si itik kuning hehee sbnrnya x igt apa nm karakter si itik kuning ni dlm Angry Bird main hentam saja kasi nama.

Heppy Besday Fifi

Friday, June 10, 2011

2 year Blogversary..







Pejam celik pejam celik dah 2 thn rupanya usia blog aku nie... since June 2009-June 2011. Dah byk perkara yg ku merepekkan di sini since dr zmn study sampai la zmn bekerjaya. Soon zmn berkeluarga lak heehee. A lot of thanks to my viewers dn para komentar yg sudi terjah blog saya yg x seberapa nie.

Thursday, June 9, 2011

Puaka Karak: Makhluk Aneh Makan Orang

Puaka Karak: Makhluk Aneh Makan Orang: "Sekitar 1984 di perkarangan Lebuhraya Karak. Berlaku satu tragedi ngeri kepada sebuah keluarga berbangsa Cina. Dipercayai si suami mati t..."

Sape dah tgk movie karak? dgr citer movie Karak tu ada la sm sikit dgn kisah seram di ats ni iaitu ada makhluk yg tidak di ketahui spesisnya itu telah merobek2 mangsa yg terkandas kat tepi2 jln raya sekitar lebuhraya karak tu akibat drpd kereta rosak. Ada yg kata makhluk tu spt mawas @ kelawar yg sgt besar. Wallahualam sekadar berkongsi keseraman je hehee... Jgn lupa sila klik link title di ats utk mengetahui cerita seram lebih lanjut.
-CREDIT TO Blog Puaka Karak-

Sunday, June 5, 2011

Cousin Wedding

Hari Jumaat yg lalu aku telah ambil cuti awal2 utk attend my cousin weds kat Kuantan Pahang. Actually hari jumaat tu adlh hari akad nikah my cuzzy dn majlis sandingnya pula pd hari Sabtu.
Kami bertolak dr Cheras ke Kuantan pd pukul 9 pagi dn berehat kejap kt R&R Petronas Temerloh lau x silap la. Kami tiba di Kuantan pd pukul 2.30 dn agak lewat tiba krn kereta abah buat hal sikit + jln jam kt area pekan Kuantan.

Sampai2 je duduk kt luar kejap sbb majlis akad nikah otw ms tu so nk masuk dlm dah ramai org jd duduk kt penanggah je dulu tggu majlis akad selesai. Lps dah selesai majlis tu kami mkn tengahari dulu then masuk dlm jmpe kak Shida kejap dn berfoto. Agak ptg sikit kami dibawa ke rumah penginapan Homestay area2 situ jg. Sampai kt Homestay tu mandi manda dulu sbb cuaca pns sgt ms tu x thn rsnya then rest jap.



Majlis sanding keesokan harinya bersiap2 lps tu mcm biasa msti berfoto2 dulu, x cukup camera cybershot camera enset pun ku bedal sampai memori fon da full dibuatnya huhuu rs sayang pulak nk delete file2 kt dlm tu.






Selamat Pengantin Baru Kak Shida...semoga kekal sampai ke akhir hayat dn cpt2 dpt baby yek.



Abs majlis ptg tu kami singgah Teluk Chempedak. Mmg x sah kalau da sampai sini x singgah lg2 umh pak cik ku dekat je dgn pantai tu. Lps ambil angin dn berfoto br kami singgah umh pak cik mkn mlm dn bersolat. Oh ya gmbo time mkn lupa nk snap.

Berfoto bersama mama mak cik, pak cik dn cousin.


Kami bertolak pulang pd pukul 9.00 mlm dn tiba di rumah pd pukul 2 pagi.
Oh..dis month byk undangan perkahwinan harap2 aku dpt attend.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...