Tuesday, May 31, 2011

Happy Tuesday.

Hye all....
Hari ni x de entri yg menarik utk dikongsi sbb saya sdg sibuk membetulkn apa2 yg x betul kt blog saya ni.
Geram sbnrnya dgn blogspot ni haritu x leh log in skrg dah boleh lps tu ada penyakit lain pulak dtg, lps da boleh sign in x boleh nk komen blog sendiri pulak hurm..... trpksa komen as a anonymous huh! ni yg nk merajuk dgn blog nih.


Tp...nsb baik mood saya ok harini. Jika nak dibandingkn dgn minggu2 yg lps aku agak moody sikit x tau la kenapa tp starting yesterday da mula ok. Apa2 pun aku cuba utk 'happy' kan diriku sebaik mungkin, x mo stress2, monyok, moody kan.. Ha...nk tau apa yg aku buat utk 'reduce' kan mood x happy aku ni? Senang je... kt bwh ni ada beberapa step 'How to make my self Happy' :



  1. Stay healthy -cr aku 'stay healthy' bkn jg pemakanan yek tp melantak ikut suka asalkn ko happy sudah x yah sekat2 nnt lg stress betul x?


  2. Exercise regularly -Yg ni very easy as a 'easy rider' tp kt umh aku x de 'easy rider' yek so cr aku exercise adlh dgn ber 'window shopping' , sambil cuci mata sambil exercise mudah kan, kalau exercise pakai easy rider tgk dinding umh je lg la stress kan. Bila window shopping ni kita takkn rs penat sbb kita terlalu ghairah tgk2 baju, aksesori, make up dn mcm2 lg kat Shopping Mall sehingga kaki bagaikn nk tercabut pun still steady je.


  3. Rest well - Tido secukupnya @ tido sepanjang hari? Terpulang la kalau da stress sgt kdg2 tido pun x lena dn kalau terlalu happy pun sm juga lg2 lau ada sesuatu yg membuatkn kita excited.


  4. Make someone else happy -Yg ni payah sikit nk buat org happy sbb diri sindri pun x happy cmno tuh, cer citer skit...


  5. Remove friends who are negative from your life - Hurm...yg ni ada betulnya jg, agak2 friends kita tu yg menyebabkn punca kpd 'unhappy' kita tu remove je dia dr facebook kita hohooo kejam. Buat ms ni aku xde lg nk remove kwn2 yg aku kenal dr facebook sbb mrk bkn lah punca aku 'unhappy' .


  6. Have a pet - Mari kita membela haiwan. Haiwan yg paling aku suka adlh kucing tp kucing yg cerdik, mksdnya kucing itu msti pndai jg kebersihn, tidak membuang segala jenis bhn pembuangn dr bdnnya sesuka hati di dlm rumah except kt toilet. Dulu aku ada bela seekor kucing dn kucing trsbt sgt senang dijaga sbb dia pndai menjaga dirinya. Tidak membuang najis sesuka hati dn pndai cr toilet utk melepskn hajatnya. Kucing skrg ni da upgrade x pyh nak cr pasir, da ada toilet so gunakn kemudhn yg disediakn. Tak menyusahkn malah akn lbh disayangi....aku pun x stress.


  7. Watch comedies - Agak2 stress tak reduce gak kita tgk Maharaja Lawak tp kdg2 ada gak lawak yg x berapa nk menjadi tu boleh buat aku lg tensen.


  8. Buy a small present for yourself. Chocolates,fresh flowers or things that you like - Oleh krn x de org yg phm dn x reti nk pujuk aku so...beli la sendiri. Lau chocolate x pe lg tp bunga? Pergi kt kedai bunga tu then suruh org tu gubah cantik2 siap ada kad ucapan bagai lps tu tulis wish kt kad tu sendiri. Kira syok sindri. Boleh ek? Ha...tp if situasi 'unhappy' itu berpunca dr psgn kita la, kira kita perli dia la kan huhuuu...lps da beli bunga tu kita snap gmbo then letak kt facebook dn jgn lupa tag 'dia' skali gerenti 'dia' bengang hahaaa.


  9. Have breakfast in bed - Jgn nk gatal cuba2 mkn ats katil cnfirm mak aku bebel begini "ko igt ni kt omputih sana ke mkn2 ats katil...mau segala lipas, tikus, semut berkampung dlm bilik tu..." hamik ko.


  10. Go to the zoo or aquaria - Salah satu hajat aku yg tak tertunai lg nk p Aquaria. Bila la agknya dpt pi...tak de geng yg minat nk join huhuuu. Agaknya kene tggu aquarium kt Aquaria tu pecah br dpt pergi kot.


  11. Read my blog - Lastly tgk2 balik blog sendiri yg makin celaru dn mengarut ni dr yg awl sampai yg latest entri. Kira mengenang kembali memori yg telah dicatatkn disini itupun kot2 boleh kasi aku happy.

Sebenarnya byk lg cr2 nk kasi diri kita happy tp kdg2 lau dah byk sgt boleh jd x happy pula nnt.








No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...