Monday, April 18, 2011

Siyes Contact Lense pun da HD skrg...



Smlm trdgr kt radio iklan terbaru dr Bausch + Lomb iaitu PureVision HD contact lenses. Fuh gila ar...contact lense pun da pkai High Definition skrg. Suma bnda pun nk HD je skrg. Tp baguih ler utk org yg rabun mcm aku ni...tp x nk pakai spek bleh ler pakai lense cmni. Actually first time aku pkai lense ms bertunang ritu brand Soft Lense siyes x soft pun. Tak tau la mybe sbb x prnh pkai kot tu yg rs x selesa.

Aku ni rabun since dr skolah rendah lg, ms tu aku 'ulat buku'. Rajen g library mencari buku2 cerita yg br2 dn best. Oleh krn itu aku jd rabun, bila da rabun kne la pkai spek. Phm2 jela bdk2 kan...suka letak spek merata2, kdg2 tu tertinggal kt bwh meja skolah. Aku stop pkai spek ms darjah 5 lau x silap la sbb ms tu spek aku dah patah n mls nk g repair or buat yg br sbb aku rs mata aku mcm da ok je rabunnya.

Tp start form 6 sampai zmn study kt kolej siyes rabun aku da mula menjadi2 semula. Dua tiga kali gak g check mata tp x gak buat spek sbb aku rs hodoh je ble pkai spek. Tak kira la design cantik2 pun ble pkai kt aku tetap hodoh. Ms tu ada gak tye contact lense tp ms tu x berani nk pkai sbb mcm rumit dn leceh jer.

Berbalik kpd Brand Baucsh + Lomb ni, ia direka khas utk anti silau means utk org yg rabun silau mcm aku ni mmg sesuai sgt2 la sbb aku mmg mencari2 product contact lense yg anti silau terutama ble drive waktu mlm. Siyes sakit mata lau tgk traffic light yg hampir satu mesia ni pkai LED pye lampu mmg silau gaban. Bkn tu aje...spotlight kereta skrg pun pkai LED pergh...mmg silau. Bln posa ritu, lps blk dr ICT pun aku rs da pening je sbb lampu2 kt situ buat aku pening. Oleh itu aku akn cuba mencari jenama ini, harap2 jumpe.

3 comments:

ashraf said...

rabun ker? o.O

Ashmira said...

haah. nnt abg leh la try pakai brand ni ms kawen nnt dn ms drive mlm2 sbb ada anti silau.

ashraf said...

ye ker. nanti boleh la abg cari :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...