Sunday, April 24, 2011

Jalan-Jalan Cari Makan.

Smlm hari Sabtu cdgnya nk bincang2 psl umh dn jika ada ms nk p la tgk2 mne2 yg sempat kt sekitar sri kembangan, bangi dn cheras. Tp sblm tu kami g Putrajaya dulu ambil sijil kursus pra perkahwinan yg dah siap tu.


Lps ambil sijil tu perut da terasa lpr pula so singgah Alamanda dulu mkn2. Kami pilih mkn kat Johnny's Restaurant sbb da lm teringin nk mkn steamboat. So kira first time la mkn kt Johnny then x tau nk pilih cmne so kami amik yg set je dulu...kira test market la. Actually boleh pilih apa yg kita nk tp yg tu x msuk dlm set la. X pela next time x nk amik set sbb yg set ni byk sayur so my incik fiance x mkn vege huhuuu so aku yg kasi abiskn sayur2 trsbt. Nsb baik aku suka mkn sayur. Next time cdgnya nk ajk family pula mkn steamboat ni kt area rumah pun ada kat Jusco Cheras Selatan je dekat sikit. Lps tu aku pye plan seterusnya nk try Ikan Bakar Sekinchan kt Bdr Tasik Selatan dgrnya sdp. Da lm x mkn ikn bakar. Ish...ish...kuat betul selera mkn ku skrg. Xpe...yg penting aku mkn byk tp x demok hehee.



Ha..ni la dia food kami. Dlm periuk tu ada udang, aym, chicken ball, bihun, kailan, enoki mushroom lps tu ada lg tp x tau apakah nm menda tuh. Yg x leh bla telur aym tu hahaa cmne la nk mkn kan. Aku belah dua je telur tu, bila nk mkn kasi korek je isinya hehee. Lps tu kami request nasi putih kot2 mkn gitu je x kyg tp last2 nasi tu mkn setengah je sbb da kyg hirup soup je hehee. Lg sdp lau ada cendawan busut huhuu.

Lps dah kyg lunch kami teruskn plan kami g sri kembangn tgk2 keadaan jln kt situ samada jam ke x lau kami sewa umh kt area2 situ tp ternyata jam sgt2. So cancel cr tmpt lain pula. Kami cr kt area cheras je tu pun kt area umh family ku hehee. Bkn senang nk cr umh ni, byk menda nk kne pk. First harga sewa umh, second keadaan jln semasa dn kemudahan yg ada kt situ spt kedai, pasaraya, stesen myk, klinik or hospital dekat ke x. Third, jarak umh ke tmpat krja kami, maklumlah sorang krja kt bangi sorng lg kt KL.

Dah puas round2 cr umh singgah Jusco jap mnum2 dulu kat Jco Donut sambil2 on9 jap tgk map kwsn perumahn yg lain utk dituju lps tu. Ok mkn lg aku nih ish...ish..

Aku suka sgt Chocolate Milk tu sdp sgt tp bsr betul mug tu sampai kyg trus aku.

Tu dia incik Fiance busy google map, aku pula busy snap pic dia hehee.

Last but not least..pic sindri harusla kan hee~

8 comments:

ashraf said...

byk tul syg makan yek... lagi 5 bulan memang x muat ler baju nikah tu o.O

Ashmira said...

ohoho choy! start bln posa ni diet ler hehee.

nieja said...

bg aku johnnys tak brapa sdap
sngat kot. haha

Ashmira said...

nieja: ko suggest kan la...
aku ni pun kira first time try. nnt la aku try Steamboat tmpt len. Kt area umh aku tu ada la satu Q-Thai steamboat dgrnya sdp tp x tau la ble nk g slalu full je.

nieja said...

nant kite pegik flaming steambot ehh..

Ashmira said...

kat mne tu flaming steamboat. bila..bila..kita nk pegik hahaaa...

nieja said...

bulan ni kot aku g sana!
wkend ke gtu bleh la pegik

Ashmira said...

bila tu ko turun sini. Takot clashing plak sbb aku nk g perak bln ni.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...