Monday, March 28, 2011

Kenduri ke...Jenjalan...?

OSmlm g ikut incik tunang g kenduri kawen saudara belah mak beliau, tok Wazir nmnya. Kenduri kawen trsbt bertempat di seksyen 27 shah alam. Punya la pyh nk carik...selama aku duk s.alam dulu.. mmg x prnh sampai sek.27 pun. Kemain jauh lg tmpt tu, umpama dr umh aku nk ke kg mak aku jauhnya. Tgk sign board mcm dah dkt jer sek. 27 tuh. Entah brape byk round about dah lalu x gak jumpe2. Asyik brenti tye org je. Fuh...dgn cuaca yg agak terik, fhm2 jeler... s.alm mmg pnsnya len mcm skit. Dkt 1 jam kot pusing2 kt area s. alm lps tu br jmpe. Ha...cmne nk jmpe lau sign board jln pun kene tampal dgn iklan2 ntah apa2 tu...susah nk carik jln. Nak masuk lorong apa pun x tau sbb suma dah bertampal2 dek perbuatn org2 yg tak bertanggungjwb tuh. Huh...leceh betoi!!

Dah sampai2 tu haruslah bersalam salaman, pastu apalagi mkn. Ms sampai pun dah pukul 1.30 kot mmg time tu org tgh ramai dtg, makanya tmpt pun full la jdnya. Menu? ha..mcm biasa la menu kenduri kawen. Yg paling aku suka tapai, rs mcm nk mkn je semua yg ada kt ats meja tuh. Hoh! Gila, nnt org lain x dpt mkn pula. Sblm berangkat bersalam-salamn lg dgn tuan rumah, lps tu jmpe 'mak yang' (m.cik incik tunang), bersalamn dulu lps tu br balik.

Ikut perancangn nk singgah tasik s. alm je abskn ms mnum2 ABC or mkn laksa. Tp tgk time br kul 2 ptg, tak pns buta lak time cenggitu nk beriadah huhuuu. Last2 g tmpt biasa Mid tgk wayang n mkn2 lg. Mula2 nk tgk citer Merong Mahawangsa tp dpt seat dpn skali x mo la...sakit mata plak nnt. Second choice we choose tgk citer bdk2 jer...Mars need Moms. Walaupun citer bdk2 tp touching gak la tgk...ada nilai2 pengajarn citer tu. Best jugak la...

Lps abs tgk citer tu singgah mkn dulu kt Belanga, actually nk mkn laksa shake tp restoran tu dah tutup. Terpaksa g mkn kt Belanga.
Air Pink Guava+Apple kot lupa la..

Teh tarik

Asam Laksa. Sgt pedas dr biasa okay..

Satay Belanga+lontong.



Sblm masuk cinema pose dulu. - Saya suka pakai baju maxi skrg krn ianya selesa then pakai seluar jeans yg akn menyebbkn saya rs sesak nafas terutama ble time saya suka mkn byk2 hahahaa.

Samsung Google Nexus S vs HTC Aria- Saya sgt jeles dgn enset incik tunang krn quality screen enset beliau sgt berkualitas walaupun MP sama size dgn enset ku. Actually time ni tgh lepak2 sementara tggu wayang bermula, Me suruh incik tunang set up my fon. Sbnrnya nk g Digi Centre nk tye iDigi plan for my fon ni lupa la pula. Bkn apa...bila pakai yg ada plan ni bila nk guna internet pun senang any time je, nk tgk map or guna GPS pun ble2 ms shj boleh b4 g jmpe client. X la sesat / x perlu la print map siap2 lg dr opis b4 g jmpe client.

2 comments:

ashraf said...

best makan tempat nie tp mahal :P...

Ashmira said...

best ke? biasa je...x puas mkn sbb pedas huhuu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...