Saturday, February 5, 2011

Having Dinner wif ma Family.



Setelah 4 hari cuti hye memerap di rumah shj maka pd hari ini aku keluar akhirnya melihat dunia luar. Tu pun sekejap shj pergi mkn mlm dgn keluarga tercinta di Kenny Roger Roasted kat Leisure Mall Cheras. Disebabkn jln pun x sibuk mcm hari bekerja biasa jadi cpt la kami pergi dn cpt jua kami pulang.

Aku cdg nk bwk family try mkn kt Chillies Restaurant kt KLCC tetapi bilaku survey food nya mcm x halal je sbb ada margaritas & wain so x berapa nk yakin jd ku batalkn niat tersebut. Then nk bwk g mkn kt Nando's pula mama x suka lak sbb mknnnya terlalu berapi lada hitamnya. So the best choice Kenny Roger je la, dah aku yg nk belanja jd kne la ikut selera mrk, asalkn mrk gembira dn kenyang sudah cukup buat aku rs bahagia. Bkn senang nk spend time mcm ni dgn family lagi2 masing2 sibuk dgn kerja dn study. Mcm aku any time free but weekend jela. Angah pula kdg2 ada class hari sabtu dn kdg2 wat study group. Manakala Amali adik ku yg no 3 tu pula x slalu dpt cuti lg2 dia dah nk tamat blaja kt Matriks N9 tu pertenghn thn ni x silap aku la. Adik ku yg bongsu pula kerja kt Pizza Hut Jusco Cheras Selatan sementara tggu keputusan SPM tapi td pun dia x de ms Dinner td sbb keje. Pttnya ikut schedule dia cuti harini tapi disebabkan dia demam 3 hari yg lps so x leh cuti dah. So td belikn bungkus je utk dia.

Mmg kami x prnh dpt berkumpul time semuanya ada kecuali hari raya. Last aku belanja ms dpt first gaji kje Pizza Hut as a Assistant Manager Trainee dulu pun Angah x de juga, kali ni adik bongsu pula. Lau nk kuar jln2 1 hari pula pun kdg2 x berkesempatn sbb abah ku slalu ada je kerjanya laupun weekend, maklumlah bapaku kerja sendiri. Bila ada customer panggil kena la pergi, x pergi rugi sbb weeknd je la slalunya rezeki byk berbanding hari biasa. Esok pula ku nak ikut mama g kenduri kawen, duduk umh je pun bosan, g kenduri dpt mkn free hehee.

Apa2 pun seronok dpt belanja family mkn2 lg2 aku dpt rezeki rimau bln ni iaitu dpt gaji+bonus+angpau yg x kusangka2, ku igt dpt angpau je,mmg ku x sangka nk dpt bonus sbb ku kerja pun x smpai setengah thn da dpt bonus. Tp ku x la nk perabiskn semua, ku nk simpan utk kawen nnt dn boleh la byr ptptn lbh sikit bln ni. Ku belanja family ni pun pakai duit angpau hehehe.






7 comments:

ashraf said...

biler nak belanja abg lak nie. :P

Ashmira said...

erk! bila yek emm aaaa oooooo ummmm .

nieja said...

belanja aku bile? hehehe!
aku baru lepas makan kat
chili's..

Ashmira said...

ko mai KL la nieja. lm da x lepak2 dgn korng smbil2 melantak kt memana hahaha. Puga pye wedds nnt ko g x?

Ashmira said...

Oh ya sdp x chili's, ko mkn kt mne KLCC?

nieja said...

x tau lg dpt g ke x
wedding puga,ko g x?

aah klcc

Ashmira said...

nieja...aku x tau la pulak tmptnya. bln ni full betul la jmputn kawen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...