Monday, January 17, 2011

~Weekend~

Hujung minggu ku telah di isi dgn aktiviti2 membuang ms bersama2 family setelah berminggu2 aku hye lepak di umh je, hurm...sgt bosan sbnrnya. So last week hri sabtu pg tu mak ajk g tgk wayang utk mereleasekn ketensenan mamaku yg hri2 duk umh jd 'housewife' sepenuh ms je. Hye kami berempat je yg pergi dn kebetuln adik yg ke 3 tu cuti sem so dia sibuk nk g, cuma ayh dgn adk yg bongsu br lps spm tu je yg kje.

Pd hari trsebut mama telah memilih utk menonton cerita seram Khurafat, boleh thn la seramnyer...tp ending tu jd sedih pula sbb hero cter trsbt iaitu Shamsul mati pula. Suasana dlm wayang kt Jusco Cheras Selatan x sm dgn di Mid Valley krn kt sini happening sikit nak2 lg ada kanak2 yg berusia 3/4 thn yg menjadikn suasana seram cter trsbt jd 1 bhn lawak pabila mrk tye mcm2 soalan dn diantaranya adlh; 'mama...mama...tu hantu ke, dia hidup lg ke mama', kuat kot bdk tu ckp, 1 wayang leh dgr. Kami gelakkn je. Lps tu ada lg sorang bdk lain pula sm jg pe'elnya emm...mcm2, bdk2 biasa la suka bertye, tp diorg ni mmg betul2 menggamatkn suasana. Yg lain2 pun sporting siap sakat budak tu. Yg dewasa pun apa kurangnya, bila scene mlm mula la sorng mamat seblah knn aku tu bising asyik kata 'bila nak siang ni...bila nak siang ni asyik mlm je'. Aik, takot ke bang! Tp mmg betul la scene cter tu byk mlm je mne x suspen...Yg x ley bla ada 1 scene tu 1 panggung tu leh menjerit...pergh...mmg suspen tul, nsb baik x tercmpak popcorn 1 bucket dr tgn, lau x abs org dpn mndi popcorn huahahaha ;) Tp mmg different la culture panggung wayang kt sini berbanding kt mid valley & KLCC, laupun tgk cter melayu gak kdg2 kt mid, ada jg la kanak2 tp suma syp je...seram ke kelakar ke tp x sm la suasananya dgn panggung wayang kt sini, begitu jg dgn panggung wayang kt malacca parade mmg happening gak. Kata adk aku yg kt mid tu byk org bndar dn bdk2 keciknya x byk tye, lau tye mak dia pun syp2 je x dgr sgt.Mana taknya,sblm cter kuar diorng da psg ikln jgn gelak kuat2 dlm wayang or silent fon, tu yg awl2 kami syp jek. Panggung wayang lain mne ada wat ikln cmtu.

Abs je wayang aku singgah g watson bli la brg sikit. Tp b4 masuk panggung lg aku dah g shooping bli kasut kt Vincci berkenan plak kan jd beli la dn terus pkai sbb selesa sgt kasut tu laupun simple.

Ptg tu blk je mak aku terus siap2 nk msk soto sbb parents bf aku dtg mlm tu nk beramah mesra katanya hehehe. Aku pula pg2 sblm g tgk wayang tu lg da buat puding Horlicks. First time cuba resipi br tu pun google kt internet, jd la jg cuma next time aku nk ubah skit bhn2 nya terutama telur tu aku x nak letak 4 biji if mengikut resipi yg aku amik tu la, rs telur aku x brape suka sgt, igt nk guna 2 biji je nnt. Pastu yg horlicks tu aku igt nk letak 2 cwn, b4 ni ikut resipe 1 cwn je tp x rs sgt. Then yg tepung castard pun aku nk letak 2 sudu dr 1 sudu sbb x kuning sgt. Yang lain2tu ok dah.



2 comments:

ashraf said...

mata emak syg terbeliak.... takut tgk hantu depan mata

Ashmira said...

bkn la abg...lom tgk cter hntu mak da jd hntu dulu hahaha.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...