Saturday, January 1, 2011

Besday Abah & Happy New Year (1.1.11)

Akhirnya ini la permulaan pd setiap thn br iaitu celebrate besday abah. Walaupun simple tp tetap meriah lg2 dpt menceriakn kedua2 ibu bapa kita dah dikira cukup membuatkn mrk bahagia. Sekurang2nya dgn kita dpt mengingati hari lahir mrk spt mengadakn surprise sebegini sudah cukup memperlihatkn sebuah senyuman terukir di bibir mrk. Aku tidaklah spt anak2 org berada @ kaya yg dpt memberikn hadiah yg mahal2 dn berjenama atau mengadakn majlis yg besar-besaran serta di hadiri oleh org2 kenamaan tetapi cukuplah sekadar kemampuan yg ada utk menghargai mrk selagi mrk masih bernyawa.

Sejak smlm lg abahku sudah bising2 x de sape wish or celebrate besday dia. Padahal kami pura2 je berlakon. Kata mak x payahla nk celebrate dah tua2 ni hehehe. Bila tiba harinya iaitu tgh hari td mama dgn angah keluar pergi mengambil kek yg telah di tempah 4 hari lalu serta membeli KFC utk di makan waktu lunch td. Sblm nk keluar tu mama bgtau abh yg mama nak keluar kejap pergi rumah kwn ada hal kononnya hehehe. Lps tu abh kata x msk dulu ke. Mama hye jwb nnt suruh la along goreng aym je...nasi dah msk tu. Aku pula buat2 berlakon keluarkn aym dr fridge. Nk dkt pukul 1.30pm abahku dah lpr sgt gamaknya, g tgk2 kt dapur aku still x msk pape pun lg. Abah mula buat muka ambil piring nk mkn mee goreng balance breakfast td. Aku dgn adik aku yg bongsu tgkkn je.

Lps tu mak dgn adik yg no 2 tu blk bwk mknn2 trsbt, kebetulan abh dkt bilik so inilah msnya nk prepare nyalakn lilin. Lps tu suruh adik yg bongsu tu panggil abh. Mula2 tak nak keluar dr bilik ceh...kononnya merajuk la tu mama x masak. Lm gak la tggu kt dpn dgn lilin kek yg semakin mencair tu. Akhirnya abah keluar jg dr bilik dgn muka mengantuknya serta dgn baju singlet yg mmg wajib di pakai if duduk umh je tu terperanjat dgn surprise kami. Mak kata pd abah, npe pakai bju singlet je ni kan nk sambut besday abang ni... (yela mne la abah nk tau org nk smbut besday dia kan huhuhu).




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...