Sunday, January 23, 2011

Hangout Wif My Lalink.

Semalam adlh hari yg sgt memenatkan. Slalu kuar ngedate x byk berjalan, duk tgk wayang je rileks skit. Tp smlm byk sgt berjalan dah tu dr parking kereta dpn Time Square kene jln kaki sampai LRT stesen Hang Tuah, dlm tren kne lak berdiri huhuhu, sampai2 kat Masjid Jamek jln kaki lg cari brg pusing2 sampai la kt jln TAR. Itu pun mmg x sedar sampai mne dah, tau2 kaki dah sengal2 je berjln. Hrp2 turun la 2 kilo berat aku kan hehehe kira mcm exercise la, sambil shoping sambil buang lemak hahaha. Kalo exercise saje2 je mmg aku tak kan buat2.

Lps dah puas cr brg2 kat masjid jamek n jln tar kami terus patah blk ke lrt n singgah mkn jap kt Times Square b4 g Shah Alam pula amik gmbo convo. Disebabkn byk sgt berjaln perut pun jd sesangat la lprnya. Ms tu mls dah nk pk mkn apa, aku ikut je apa cdgn bf ku nk mkn kt Kenny Roger. Menu yg di order pun mcm biasa la dlm plate aku msti ada macaroni cheese, tp kt sini macaroni cheese nya x rs cheese pun da tu tawar je x sdp, service kurang tip top jika nk dibandingkn kt Mid Valley laupun ramai org tp diorng pndai handle customer n ramuan pun cukup rsnya, tp yg ni maybe diorng x ikut sukatan or brg masakn dah abs. Biasa mcm tu la. Nsb baik blackpeper n salad sdp mcm biasa smpai rs mcm x cukup plak hehehe.





Setelah selesai lunch kami round2 jap dlm Time Square cuci2 mata tgk baju2. Mula2 nk tgk2 je last2 beli jg sepasang baju. Rugi x bli sbb kt sini hrga baju murah2. Lps tu kami terus gerak ke Shah Alam pula ambil gmba convo yg da siap kat seksyen 24, ntah kat mne ntah tmptnya.



Lps tu on the way balik cheras singgah pula kat Mid Valley nk cr brg yg x jmpe2 tu hehehe. Bila dah jmpe kene tggu alter pula so sementara tggu tu g Dinner jap kt Mc D kami mkn Burger Prosperity -beef huh...lada hitam lg menunya. Mmg pnt betul seharian kt luar smlm.

Monday, January 17, 2011

~Baby Born~

Last Sunday blk kg mak kejap lm gak x blk kebetulan nk p tgk anak mak cik yg br lahir. Baby girl, nmnya Amira Farisha. Suma ank prmpnnya dpn msti ada Amira, Amira Natasha la, Amira Alisya la dn yg terbr Amira Farisha yg br je lahir x lbh dr seminggu yg lalu. Sblm smpai kg kami singgah jap mkn2 kt gerai kueh udang yg mmg popular kt area pekan Semenyih tu, tp lupa lak nk snap pic, lgpun kueh udang kt gerai tu mmg slalu laku so kul 3 da abs, yg tinggal hye tahu goreng, kerang rebus dn nasi aym je. Nasi aym kt gerai tu pun sdp jg. Lau nk dtg situ mmg slalu full je tmptnya. Air yg spesel kt situ dr dulu smpai skrg yg biasa org akn order adlh air barli suam or barli ais. Lps da kyg mkn2 so singgah jap pasaraya Econsave sbb nk bli hadiah utk baby.



Sbb baby girl so bli kaler pink.


Alahai...comelnyer dia tdo, bulat idung dia.


Ada gaya jd ibu tak?

~Weekend~

Hujung minggu ku telah di isi dgn aktiviti2 membuang ms bersama2 family setelah berminggu2 aku hye lepak di umh je, hurm...sgt bosan sbnrnya. So last week hri sabtu pg tu mak ajk g tgk wayang utk mereleasekn ketensenan mamaku yg hri2 duk umh jd 'housewife' sepenuh ms je. Hye kami berempat je yg pergi dn kebetuln adik yg ke 3 tu cuti sem so dia sibuk nk g, cuma ayh dgn adk yg bongsu br lps spm tu je yg kje.

Pd hari trsebut mama telah memilih utk menonton cerita seram Khurafat, boleh thn la seramnyer...tp ending tu jd sedih pula sbb hero cter trsbt iaitu Shamsul mati pula. Suasana dlm wayang kt Jusco Cheras Selatan x sm dgn di Mid Valley krn kt sini happening sikit nak2 lg ada kanak2 yg berusia 3/4 thn yg menjadikn suasana seram cter trsbt jd 1 bhn lawak pabila mrk tye mcm2 soalan dn diantaranya adlh; 'mama...mama...tu hantu ke, dia hidup lg ke mama', kuat kot bdk tu ckp, 1 wayang leh dgr. Kami gelakkn je. Lps tu ada lg sorang bdk lain pula sm jg pe'elnya emm...mcm2, bdk2 biasa la suka bertye, tp diorg ni mmg betul2 menggamatkn suasana. Yg lain2 pun sporting siap sakat budak tu. Yg dewasa pun apa kurangnya, bila scene mlm mula la sorng mamat seblah knn aku tu bising asyik kata 'bila nak siang ni...bila nak siang ni asyik mlm je'. Aik, takot ke bang! Tp mmg betul la scene cter tu byk mlm je mne x suspen...Yg x ley bla ada 1 scene tu 1 panggung tu leh menjerit...pergh...mmg suspen tul, nsb baik x tercmpak popcorn 1 bucket dr tgn, lau x abs org dpn mndi popcorn huahahaha ;) Tp mmg different la culture panggung wayang kt sini berbanding kt mid valley & KLCC, laupun tgk cter melayu gak kdg2 kt mid, ada jg la kanak2 tp suma syp je...seram ke kelakar ke tp x sm la suasananya dgn panggung wayang kt sini, begitu jg dgn panggung wayang kt malacca parade mmg happening gak. Kata adk aku yg kt mid tu byk org bndar dn bdk2 keciknya x byk tye, lau tye mak dia pun syp2 je x dgr sgt.Mana taknya,sblm cter kuar diorng da psg ikln jgn gelak kuat2 dlm wayang or silent fon, tu yg awl2 kami syp jek. Panggung wayang lain mne ada wat ikln cmtu.

Abs je wayang aku singgah g watson bli la brg sikit. Tp b4 masuk panggung lg aku dah g shooping bli kasut kt Vincci berkenan plak kan jd beli la dn terus pkai sbb selesa sgt kasut tu laupun simple.

Ptg tu blk je mak aku terus siap2 nk msk soto sbb parents bf aku dtg mlm tu nk beramah mesra katanya hehehe. Aku pula pg2 sblm g tgk wayang tu lg da buat puding Horlicks. First time cuba resipi br tu pun google kt internet, jd la jg cuma next time aku nk ubah skit bhn2 nya terutama telur tu aku x nak letak 4 biji if mengikut resipi yg aku amik tu la, rs telur aku x brape suka sgt, igt nk guna 2 biji je nnt. Pastu yg horlicks tu aku igt nk letak 2 cwn, b4 ni ikut resipe 1 cwn je tp x rs sgt. Then yg tepung castard pun aku nk letak 2 sudu dr 1 sudu sbb x kuning sgt. Yang lain2tu ok dah.



Saturday, January 1, 2011

Besday Abah & Happy New Year (1.1.11)

Akhirnya ini la permulaan pd setiap thn br iaitu celebrate besday abah. Walaupun simple tp tetap meriah lg2 dpt menceriakn kedua2 ibu bapa kita dah dikira cukup membuatkn mrk bahagia. Sekurang2nya dgn kita dpt mengingati hari lahir mrk spt mengadakn surprise sebegini sudah cukup memperlihatkn sebuah senyuman terukir di bibir mrk. Aku tidaklah spt anak2 org berada @ kaya yg dpt memberikn hadiah yg mahal2 dn berjenama atau mengadakn majlis yg besar-besaran serta di hadiri oleh org2 kenamaan tetapi cukuplah sekadar kemampuan yg ada utk menghargai mrk selagi mrk masih bernyawa.

Sejak smlm lg abahku sudah bising2 x de sape wish or celebrate besday dia. Padahal kami pura2 je berlakon. Kata mak x payahla nk celebrate dah tua2 ni hehehe. Bila tiba harinya iaitu tgh hari td mama dgn angah keluar pergi mengambil kek yg telah di tempah 4 hari lalu serta membeli KFC utk di makan waktu lunch td. Sblm nk keluar tu mama bgtau abh yg mama nak keluar kejap pergi rumah kwn ada hal kononnya hehehe. Lps tu abh kata x msk dulu ke. Mama hye jwb nnt suruh la along goreng aym je...nasi dah msk tu. Aku pula buat2 berlakon keluarkn aym dr fridge. Nk dkt pukul 1.30pm abahku dah lpr sgt gamaknya, g tgk2 kt dapur aku still x msk pape pun lg. Abah mula buat muka ambil piring nk mkn mee goreng balance breakfast td. Aku dgn adik aku yg bongsu tgkkn je.

Lps tu mak dgn adik yg no 2 tu blk bwk mknn2 trsbt, kebetulan abh dkt bilik so inilah msnya nk prepare nyalakn lilin. Lps tu suruh adik yg bongsu tu panggil abh. Mula2 tak nak keluar dr bilik ceh...kononnya merajuk la tu mama x masak. Lm gak la tggu kt dpn dgn lilin kek yg semakin mencair tu. Akhirnya abah keluar jg dr bilik dgn muka mengantuknya serta dgn baju singlet yg mmg wajib di pakai if duduk umh je tu terperanjat dgn surprise kami. Mak kata pd abah, npe pakai bju singlet je ni kan nk sambut besday abang ni... (yela mne la abah nk tau org nk smbut besday dia kan huhuhu).




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...