Wednesday, November 10, 2010

~Rekreasi~

Agak lm juga aku dah x berekreasi ni, slalunya lau time weekend ni lau aku x lekat kt umh aku p kenduri x pun ngedate tgk wayang, tu je kje aku utk menghabiskn sisa2 waktu yg terluang di hujung minggu ku selain ngorok(kroih...kroih...) hehehe.

Actually sppttnya ahad yg lps aku nk g shooping brg2 tut...(brg apa la tu yek)hehehe, tp disebabkn oleh cek gaji aku x clear lg so aku batalkn shj niat tersebut sehingga terpaksa la aku tukar plan g bli brg2 trsbt ke minngu ini @ minggu dpn.
Jadinya...aku pun agak bosan asyik duk umh je dn lau kuar pun asyik2 tgk wayang, dah tu tmpt yg sm je...asyik2 midvalley. kalo la midvalley tu boleh berkata2 msti dia ckp cmni 'asyik2 muka korang berdua ni je...x de muka lain ke, dah 4 thn dah aku nengok dak ni je...kawennya idak' hahaha. Insyaalah next 2 year aku bkn berdua lg hihihi.

Utk menghilangkn kebosanan tersebut, aku membuat 1 cdgn kpd boypren aku merangkap 'future husband'(Insyaallah) utk bersiar2 or amik angin(bkn aku sedut angin dpn kipas yek). Kalau ikut percadangn dia nk g tgk wayang je tp aku lak x nak...asyik2 tgk wayang pastu gelap je wat sakit mata lg2 lau cter box office time tu kene 'Q' pnjang, lps tu dpt lak seat first class pye hahaha (seat dpn skali-KHAS UTK VIP mcm aku hahaha). Jdnya, aku telah memutuskn utk pergi bersiar2 kt Putrajaya je, lgpun lm dah aku x g sana. Kebetuln cuaca pd hari tersebut sgt mengizinkn krn x pns dn x hujan, redup je, angin pun kuat. Tu br betul amik angin.

Firstly aku g mkn dulu kt Medan Selera bwh Masjid tu. Lps tu amik2 angin jap kt luar tu, cdgnya nk naik cruise tp disebabkn kne ikut jadual jd aku mls plak nk menunggu. So kami terus g ke Monumen sblm ke Tmn Botani Putra Jaya. Di sini x de apa2yg menarik pun selain tgk2 thn2 bersejarah kt setiap cermin kaca di sepanjang laluan nk ke menara Monumen tu, ms tu angin kuat betul. Kami juz posing2 amik gmbo je n amik angin, dah puas tgk pemandangn di situ jd apa lg...kami teruskn la lwtn kami seterusnya ke Tmn Botani, dah lm x tgk keindahan alam semulajadi tumbuh2hn di situ tp x byk perubhn pun cuma ada 1 tmpt kt tmn tu yg dulunya ada buaian tp skrg dah x de lg. Br cdg nk amik gmbo kt situ sambil2 mengimbas kembali kenangn2 kami sewaktu 3 thn yg lalu cewah...flashback konon...last2 terbantut niat itu tatkala buaian yg ku byg2kn tu dah x de kt situ lg huhuhhu.

Mula2 tu excited jg la g sana g sini, pose gedik sana sini hahaha. Bila ms utk pulang kami x jmpe jln keluar, kaki pula dah terasa sengal dn melecet(tu la gedik lg pakai wedges, ms pose x hingat kaki tu hahaha). Aku pun da x larat nk jln lg2 kne naik tangga huhuhu(gila mls aku time tu...rs nk terbang je kalo boleh...). Oleh krn bf aku sgt2 la kesian melihat keadaan kakiku yg melecet kemerah-merahn itu lalu dia menawarkn selipar beliau utk dipakai dgn selesanya huhuhu...tp dia cmne? Trpksa la dia berkaki aym demi aku laupun aku menolak twrn beliau pd awlnya, yelah kesian pulak nk biarkn beliau berkaki aym pdhal aku yg gatal sgt pkai wedges, dah tau nk beriadah gedik2 je pkai wedges huhuu(dlm hati aku ms tu berkata:oh baiknya hatimu lalink...sanggup bekorban apa saja demiku huuhuu...terharu). Dah tu beliau jglah yg membawa kasutku itu(apa pye gf la aku ni dah bg betis nk peha hehehe-ala...saje nk manja2 huhuu, gedik je). Kdg2 aku rs bertuah sgt2 dpt beliau jd kekasihku jika dibandingkn dgn yg lain2. Opps...melalut pulak dah...tiba2 panjang pulak krgn aku nih hehehe. Ok, kita berbalik kpd cerita asal.

Oh ya, lps da dpt jmpe jln keluar tu mmg happy sgt sebab da x lrt nk jln lg, perut plak dah lpr balik. Jdnya, lps tu kami g Alamanda pula cr mknn hahaha. Time tu gak la rs mengidam nk mkn laksa, padahal last 2 weeks dah mkn(merambu betul tekak ni). Time aku mengidam tu gak la x jmpe2 restorn yg jual laksa(adoi...kepingin dah ni). Abis 2 round aku pusing2 kt Alamanda tu last2 jmpe gak kt Medan Selera tp bkn laksa Penang fevret aku tu, yg ada laksa asam. Dah nk sgt aku mkn je...jnji laksa.
Perut pun dah kyg, so apa lg balik ler...(x reti2)

So dis month aku byk aktiviti...mmg full weeknd ni. So aku akan update kt blog nnt insyaallah...Firstly psl aktiviti shooping aku minggu ni dn second aktiviti raya haji ni dn kenduri-kendara sepanjang bln ni. 'Stay Tune' n bubye...






















3 comments:

Ahmad Ashraf said...

hoho... merangkap je ker :)... panjang syg tulis blog kali nie..

Ashmira said...

haah pnjang pula...semenjak rajin membaca ni ler..
merangkap je la...lom cnfrm lgkan.

ashraf said...

seronok nyer tgk syg berjalan2 kat purrajaya... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...