Sunday, November 21, 2010

Jom masak2 di hujung minggu...

hari ni mama aku x de kt umh sbb g teman abah hntr adik blk matrikulasi kat Kuala Pilah. So rini aku kene masaklah hehehe. Menu utk lunch ni simple je, kira menu ni adlh menu fevret aku ms study dolu2 sbb ianya simple dn senang serta sdp, bg aku la. Jimat pun jimat, yela time study dulu kne jimat2. Bli brg dapur pun mmg suka bli yg segera je...senang nk simpan dn thn lm. Tu zmn study dulu la.

Ha...so, apa menunya?

Harini aku msk 3 menu, semuanya sgt2 simple. First, ikn sardin msk lomak cili api tp bkn sardin, mackarel (bapaku slh beli,dia igt lau dlm tin tu suma sardin je). Second, bayam goreng bebola ikan. Third, telur dadar daun bawang.

Bahan2nya;


tp santan tu aku guna 1 je...tu pun da cukup lemaknya.


Mula2 kita empukkan kentang dulu.



Blender cili api dn bawang.



disebabkn kunyit idop x de aku gunakan serbuk kunyit aje pun boleh...





4 comments:

ashraf said...

nyum3... lapar jdnyer bila tgk

NOR ASHA UMIRA said...

lpr ke...sy kyg pula tgk hehehe.

nieja said...

lapar la plak..
eh sardin masak lemak??
x pnahh makan wei
sedap eh?

Ashmira said...

x prnh ke nieja. try la sdp gak hehehe.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...