Friday, January 29, 2010

Hari-Hari Terakhir Praktikal









2 weeks ni aku byk keje luar je x duk ofis. Penyelia aku iaitu Kak Nor / Manager unit Perlancongan suh aku abskn hari2 terakhir ku di KLIK (Kuala Lumpur Information Kiosk).Kiranya Kak Nor suh aku blajo la cmne nk tolong tourist tye direction or attraction yg ada kt KL ni Semua KLIK aku dah pergi tp lom prnh la lg jg sesorg, adlh gak staf senior kat situ. Tp 2 hari lps aku di suruh ganti sorang akk ni duk KLIK Shangrila sbb dia cuti. Nsb baik la ada teman yg jg bdk praktikal gak dr Poly Sabak Bernam dn adlh salah seorg student En. Rahimi he3. Tp mslhnya dia x prnh turun KLIK so x de experience lg nk kendali KLIK ni. Tp aku x kisah la jnji ada org temnkn aku dn tolong aku tgk map, almaklumlah bknnya nmpk sgt nm2 jln dlm map tu kecik2 je.

Mcm2 kerenah tourist yg dtg kat situ. Setakat tye direction KLCC or KL Tower x pe gak. Ni x, kbykkn mat saleh ni boleh lupa kat mne hotel diorg, kiranya dah lost la tu. Lau igt nm Hotel tu x pe gak, leh aku tolong tp ada sorang ni nm hotel pun x igt, cmne nk tolong. Entah2 sampai mlm la dia cr hotel x jmpe2 kesian2.

Lg 1 yg aku mls nk lyn tu mat2 despatch ni huh!, tye hotel ke, ambassy ke, airlines ke, x pe gak sbb berkaitan dgn pelancongan. Tp tye ntah apa2 building kat KL ni mne aku tau. Menara TH la yg di tye nya, TA One building la. Ish2, ada dlm map tu aku tolong la, yg x de tu em...mintak maaf je la aku x tau. Len kali suh la bos bg map yek. Nm pun despatch msti kene tau semua tmpt kat KL lau x cmne nka hntr surat. Yg kelakar tu MCd delivery pun sm. Kiranya aku ni dah jd information kiosk utk semua urusn yg x berkaitn dgn tourism. Tp x pela semua tu pglm yg cukup bermakna dn manis sekali.

Hari ni pula Kak Nor suh aku naik opis sbb nk briefing psl event Federal Territory carnival yg bakal berlangsung Ahad & Isnin ni. Selasa & Rabu aku cuti yeh. Tugas aku nnt bg borang contest photo snap. Sblm tu borang2 tu kne hntr kat KLIK dn MTC (Malaysian Tourism Centre) sempat gak aku berfoto2 kat dpn tu ha3. Suka2 aku jek.

10 comments:

Ahmad Ashraf Azman said...

Bagus la tu... keje kat klik.. tahu tempat2 perlancongan kat malaysia nie... nanti boleh kita pergi berbulan madu 1 malaysia @@

Ashmira said...

x bc betul2 ke. Kl area only.

Ahmad Ashraf Azman said...

kl pun salah satu dalam malaysia... maner la tau syg keje situ dia hantar kat klik untuk satu malaysia nyer.

Ahmad Ashraf Azman said...

borang untuk event tu syg ambik suma syg hantar suma gmbr syg... snap2 byk2.. sure menang nyer

Ashmira said...

nak hnto la nnt.

Ahmad Ashraf Azman said...

^-^ bagus2... klu menang leh la belanja abg makan... hehehe. dah lama syg x belanja abg...

melacolea said...

asha..cambest jerk asha...jumpe tourist yg hensem2 kn...OMG...hehehe...ash..ko jgn jeles okey...asha cntik kne ngurat ngan mat saleh...kenyit mate skit asha..=)

Ashmira said...

best siot..yan. Seronok jmpe tourist dr mcm2 ng ni. diorg friendly sgt2. laupun english diorg lg hampeh dr kita tp aku cuba phm apa yg mrk ckp hahaha.

Ahmad Ashraf Azman said...

jeles? x jeles pon... asha tu suka kat ash jek... orang len dia nmpk x ensem... ash je ensem dalam mata dia... klu x caya try tanya asha OO.

melacolea said...

ye ke? baik laa... ashaaaaa!!! ash henem x???

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...