Monday, July 27, 2009

MaKaN sAtE kAjaNg









Yesterday aku g mkn2 dgn family kat Kajang. Emm sebut je Kajang apa lg menu yg paling popular kat sini sudah pasti la Satay Kajang. Satay paling popular kat sini adlh Satay Hj Samurim,satay beliau je yg paling sedap kat sini walaupun byk kedai2 sate kat sini x dpt nak lwn satay Hj Samuri yg sedap ni.

Actually Satay Hj Samuri ni dah maju sehingga beliau dah pun beli separuh bgnn Dato Lope yg dulunya adlh arked MARA mcm PKNS tu. Kedainya sgt bsr dn unik krn hiasan dlmnnya diperbykkn brg2 antik @ brg2 lm spt basikal tua, kereta antik, lampu antik,tempayan lm,radio lm dn byk lg. Hnye beberapa shj pic yg dpt aku tunjukkn disini, diantaranya speaker radio, peti besi lm dan helmet.

ABC kat tmpt ni pun not bad jg, sedap sbb disira dgn gula merah. Yela skrg ni jarang nk dpt ABC ada gula merah x mcm kat Shah Alam ni yg popular dgn ABC chocolate. Aku dah muak mkn ABC mcm tu. Sesekali teringin nak ABC time aku kecik2 dulu simple, x serabut dipandang dn sedap hehehe.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...