Sunday, December 27, 2009

Tomorrow Work.

Esk keje argh...mcm x puas cuti lak he3. Esk x confirm lg masuk offoce or kat KLIK (KL Information Kiosk) lg. Last week kat KLIK and this week maybe kot.Duk kat KLIK x bosan skit masuk lmbt blk cpt x ikut office hour. Kejenya layan tourist yg dtag kat kiosk bertanyakn direction tmpt2 yg diorg nak g lawat.

Monday aku jg KLIK Bkt Bintang,puh mencabar gak. Sepatutnya tourist hye leh tye mengenai tmpt2 dlm area KL je tp ada sorang mamat cina ni tye cmne nak g Putri jaya,mle2nya ktorg igt dia nk g putrajaya puas la akak2 tu explain siap bg map cmne nk g sana n amik bas apa last2 dia dtg blk ktenya bkn ptrajaya tp sebaliknya nak g Putri Jaya bt 9. Akak2 tu plak x tau area2 situ tp nsb baik aku tau sbb dkt area cheras. last2 aku yg explain kat dia siap buka peta malaysia plak penyudahnya. x phm2 gak. suh naik tren cian lak duit ada 5$ je mamat cina tu. So aku suh la dia naik bas. dah setel bab tu dia tye lak mcm mne dia nak tau bel dia dah sampai putri jaya. Aku explain lg, aku suh dia berhenti sampai Telekom bt 10 and then jln kaki g putri jaya coz nak suh naik teksi masuk dlm tmn perumahan dia x de duit. Ish2 kesian tul dia. Bas plak x masuk dlm. x tau la dia phm ke x.

Mcm2 org la aku jmpe, tp nk explain kt tourist mat saleh lg senang dr explain org tempatan. Tye tmpt yg pelik2.Time rest g mkn kt sg wang plaza and then g teman akak2 tu g bli baju bayi pulak, well smenya tu pregnant pulak, layankan aje, kdg2 tu siap tye pndpt nk bli keler apa lau baby boy kat aku, well x kan nk suggest kaler pink plak utk baby boy kan? he3 . 2 hari la jg bkt bintang pastu hari rabu dn khamis aku g jg KLIK Merdeka Square lak.

Kat sini x busy sgt. Tourist just tye place area2 situ je mcm Muzium,central market, Masjid India, Petaling Street. Tak la secabar kat KLIK Star Hill,jenuh nak explain.
So this week x pasti lg coz ada event New Year kat dataran lau aku diperlukan maybe aku kne blk office.

1 comment:

Ahmad Ashraf said...

lolz... x yah g kje ... tido jek kat rmah lagi best

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...