Sunday, December 27, 2009

Tomorrow Work.

Esk keje argh...mcm x puas cuti lak he3. Esk x confirm lg masuk offoce or kat KLIK (KL Information Kiosk) lg. Last week kat KLIK and this week maybe kot.Duk kat KLIK x bosan skit masuk lmbt blk cpt x ikut office hour. Kejenya layan tourist yg dtag kat kiosk bertanyakn direction tmpt2 yg diorg nak g lawat.

Monday aku jg KLIK Bkt Bintang,puh mencabar gak. Sepatutnya tourist hye leh tye mengenai tmpt2 dlm area KL je tp ada sorang mamat cina ni tye cmne nak g Putri jaya,mle2nya ktorg igt dia nk g putrajaya puas la akak2 tu explain siap bg map cmne nk g sana n amik bas apa last2 dia dtg blk ktenya bkn ptrajaya tp sebaliknya nak g Putri Jaya bt 9. Akak2 tu plak x tau area2 situ tp nsb baik aku tau sbb dkt area cheras. last2 aku yg explain kat dia siap buka peta malaysia plak penyudahnya. x phm2 gak. suh naik tren cian lak duit ada 5$ je mamat cina tu. So aku suh la dia naik bas. dah setel bab tu dia tye lak mcm mne dia nak tau bel dia dah sampai putri jaya. Aku explain lg, aku suh dia berhenti sampai Telekom bt 10 and then jln kaki g putri jaya coz nak suh naik teksi masuk dlm tmn perumahan dia x de duit. Ish2 kesian tul dia. Bas plak x masuk dlm. x tau la dia phm ke x.

Mcm2 org la aku jmpe, tp nk explain kt tourist mat saleh lg senang dr explain org tempatan. Tye tmpt yg pelik2.Time rest g mkn kt sg wang plaza and then g teman akak2 tu g bli baju bayi pulak, well smenya tu pregnant pulak, layankan aje, kdg2 tu siap tye pndpt nk bli keler apa lau baby boy kat aku, well x kan nk suggest kaler pink plak utk baby boy kan? he3 . 2 hari la jg bkt bintang pastu hari rabu dn khamis aku g jg KLIK Merdeka Square lak.

Kat sini x busy sgt. Tourist just tye place area2 situ je mcm Muzium,central market, Masjid India, Petaling Street. Tak la secabar kat KLIK Star Hill,jenuh nak explain.
So this week x pasti lg coz ada event New Year kat dataran lau aku diperlukan maybe aku kne blk office.

Saturday, December 19, 2009

Event




puh...br la dpt upload gmbo2 ms event, hri tu x leh upload sbb size bsr sgt melampau2 sampai 14mb. terpaksa aku kecilkn size sehingga 1mb. Event yg lps ni psl KLCC Photo spot. Ia mengenai tempat di mana tourist akn mengambil gmba yg berlatar belakangkn tower KLCC di spot2 tertentu tetapi tlh di ubah tmpt asalnya krn menyebabkn kesesakan bas yg parking tepi2 jln. So, majlis ini telah dirasmikan oleh datuk bandar.

Tugas aku pd hari itu adlh register je. mcm2 org la aku jumpa dr media sampai la datuk2 n datin2 tp kesian diorg kne jln dr 1 spot ke spot2 area yg lain kt tmn klcc sampau traders hotel. Aku dgn staf2 yg lain naik kereta bos g Traders Hotel he3. Kta sana kitaorg g Sky Bar tggu Datuk Bandar sampai and ada Press Conference. Perut da lpr plak ms tu, habis je datuk bndr berucap kami dihidangkn mknn. Emm...sedap sungguh mknnya jimat skit aku hari tu x yah bli mknn.

30 aribln ni plak ada event sambutan new year anjuran Am bank dgn kerjasama Unit Pelancongan DBKL. Nanti dtg la beramai2 ramai ye kat Dtrn merdeka. Sblm wat event ni keje aku adlh follow up call org yg berkenaan utk mesyuarat ini tp aku ni main cal je sampaikan aku cal perpustakaan negara invite g meeting new year ni. bila org tu tye aku'perlu ke kami dtg meeting tu, ni perpustakaan negara ada kene mengena dgn smbutn thn br ke'? Erk aku mati kutu jap, ye x ye gak tp dlm list ada no diorg. Cbrn cal2 org ni leh tahan gak,ada yg x dtg la, x confirm la dn mcm2 la alasn, aku igtkan yg confirm dtg tu adalh 15 org je dr 30 tu tp last2 yg dtgnya lbh 30 org,ada tu 1 company dtg sampai 3 org. bygkn kita dah setting meeting room utk 20 org je n minit mesyuarat aku photostat ngam2 jek manakala staf yag lain dah order mnum ptg pun cukup2 je. Ish3. Ble time meeting aku diberi peluang untuk menyertainya tp aku duk tepi jela. Rupa2nya nak wat event besar2 cmni mcm2 org nak kne panggil spt polis sbb nak tutup jln,seni tmn sbb nk minta hias stage dgn pokok2,LRT Monorail n rapid sbb nak lanjutkn ms operasi tren mrk, dn mcm lg la sehingga la ke perpustakaan digunakan utuk VVIP berehat disitu baru la aku tau apa fungsi perpustakaan dlm event ni. Bln 3 plak da event F1 tapi aku dah abs praktikal plak adoi rugi2 staf2 kat situ ckp best event F1.

Friday, December 4, 2009

First Week Practical.

1 minggu dah L.I tapi lum ada keje yg patut aku buat. Setakat ni fotostat and fax je keje aku. kekadang jadi operator jwb panggilan , yg lebihnya aku duk mengadap dpn PC yang x bernyawa sampai aku tertido hehehe.

Keje yang aku buat ni lebih kepada event. bulan ni banyak event. Di antaranya KLCC Photostops Launching. New Year celebration yg maybe akn diadakan di dataran merdeka(masih dlm meeting). Tp nampak la keje2 yang aku buat tu berkaitan dengan apa yg di pelajari dulu. Masa buat event dulu la. Kat UNIT PERLANCONGAN DBKL ni kekadang aku kena cal jbtn2 DBKL yang lain, hotel and travel agencies lepas 2 hari fax invitation or meeting.Kira follow up calls la.

Staf2 kat sini semuanya baik. so seronok la tak ada yang dengki2 dan busuk hati. Tak sombong. Ada la sorang senior kita kerja kat sini. Tak silap aku batch Mis Raihan. Banyak la yang dia ajar aku. Hmm..harap2 next week ada la kerja2 yg lebih mencabar buat aku yang kebosanan ini. Sekian.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...