Friday, July 17, 2009

My New Life

Sudah hampir 1 minggu aku berulang alik dr shah alam ke Cheras. Kini aku dah x duduk perdana lg. Aku skrg stay dgn family aku blk lebih selesa sikit. x pyh nk pk psl mkn dn sewa umh dah. blk je dah ada org msk hehehe mak aku le yg msk. Dah lm x mkn mskn mama.

Lgpun ada 2 bln lbh je aku nk abiskn study aku kat MSU ni. Lps tu dah leh g praktikal dah. Actually byk perkara dah berlaku dlm hidup aku sepanjang blaja kat sini. Yang pahit ada yg manis pun ada. Bila aku kuar nnt dr sini pasti aku akn terigt2 je tmpt ni. Eceh...mcm la aku tinggal jauh sgt dr shah alm ni pdhal aku leh dtg sini sesekali kalau aku rs nk dtg la, bkn jauh pun cheras dgn shah alm.

Sebenarnya aku rs x sbr nk abiskn study ni sbb dah x sbr nak keje. Tp bila pk lps ni aku akn tinggalkn tmpt ni dn kwn2 ku yg masing2 dtg dr negeri yg berlainan pasti ssh akn bertemu lg. Itu yg membuatkn aku rs sedih jg. Lagi2 berpisah dgn boyfren aku tu,skrg ni pun aku rs mcm dah jauh je dgn dia. Ye la lau x slalu je dating. Skrg jmpe pun kejap2. Nnt time praktikal n keje cmne la agknya.

Esok aku ada camping kat Bkt Cherakah. Tiga hari mle dr hari sabtu sampai isnin. So bln ni aku pnt skit la dgn projek Seminar lg huh...nak exam lg x bc pape pun lg.

So aku dah jarang nk online & berblogger. Emmm ok la setakat ni. Aku nak chau dulu. Bubye.....

4 comments:

nieja said...

ko ulang alik dr cheras/
gile la. nape da x duk
pdana?

Ashmira said...

haah. x best ar duk perdana dah la pns jerebu plak. x selesa. duk dgn family br best. Xpela berkorban sket lg 2 bln je nk abs blaja hehehe...

melacolea said...

dah dekat 2 thun bru x selesa erk asha.. =)

Ashmira said...

haah nak wat cmne lau dah environment x selesa. Actually org2 disekeliling yg buat aku rs mcm tu. Rs sunyi je kat sana baik aku duk dgn family x la sunyi. boyfren aku pun subuk je dgn final projek.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...