Monday, June 29, 2009

My Besday



Hari ini adalah hari jadiku yg ke 23. Da tua da pun. Lau kawin ank da 2 3 kot hehehe...tp smlm adlh hari yg paling happy buatku kerana aku dpt 2 surprise dr my family and my boyfren. Rs happy sgt2.

Smlm boyfren aku ajk aku g KLCC jln2 kt sana n tgk wayang. Tp sampai2 je kt KLCC tetiba mama aku cal katanya nk dtg jmpe aku kejap sblm terus blk kg kat Klang. Katanya saje nk jmpe n nk bg lauk kat aku. Tp camne aku da sampai KLCC. Apa lg boyfren aku pun patah blk ke shah alam.

Dlm kul 4 family aku pun sampai la and mama pun buat surprise bwk cake. Happy sgt2 time tu ye la actually da lm gak family aku x celebrate besday aku maklumlah da bsr panjang katanya. Tp smlm ntah kenape agaknya tetiba mrk nk celebrate mybe da rs anknya ni da dewasa n study pun da nak abis.

Selepas itu aku pergi blk kat KLCC. Mengikut plan boyfren aku tnpa pengetahuanku dia sbnrnya nk bwk aku g Aquaria dn Petrosains tp x sempat sbb pth blk ke shah alam jmpe mama. Boyfren aku kata x pe la amik berkat mak ayah dtg nk wat surprise bkn selalu. Ada ms katanya dia pasti akn bwk aku kesana. So cdgnya msuk Petrosains je la itu je yg sempat tp ticket abis pulak so g tgk wayang je la. Kami tgk Transformer.

Abis je movie aku igt terus blk. Tetiba boyfren aku ajk g karaoke plak. Da booking katanya. Tp ms tu aku da pnt sgt aku tdo jap dlm keta. Tau2 da sampai je kat 'Neway Karaoke' kat Subang Jaya. Ok la jugak tmptnya not bad la lau nk dibandingkan melalak kat Karaoke jamban tmpt slalu aku g dgn boyfren aku tu. Masuk je kt dlm bilik karaoke tu kami order air dn mknn. Aku igt stakat nyanyi2 dn mkn2 je. Tp sebenarnya aku tertanya2 sape sorang lg yg akn join ktorg sbb kt resit boyfren aku booking 3 person. Aku tye la sape lg sorang katanye kwn dia nk join skali. Aku pun x pk sgt la terus je melalak lagu2 yg ada kt screen tu ada la 2 lagu tetiba je 'Nina' dtg. Hmm hampeh tul mrk buat plan rpenya diam2. Bkn tu saje da sdp2 nyanyi n x abis lg lagunya tetiba tukar lagu len plak. Nak tau lagu apa?
Lagu 'HAPPY BESDAY' rpenya. Aku pun ternganga2 je yela sdp2 nyanyi tetiba kuar lgu len plak. Bkn itu saje tetiba pelayan kat situ masuk bwk cake. Aku pye senyum sampai ke telinga la.

So smlm ada 2 surprise utk aku. Aku rs happy sgt2. Thanks to my mom and my boyfren coz wat surprise yg paling bermakna buatku utk Thn ini. Love u all mmuah.


Sunday, June 21, 2009

Happy Fathers Day


Happy Fathers Day abah. Actually kad ni telah dipos 3 hari lalu. Harap2 da smpai.

Saturday, June 20, 2009

AmBiL aNgIn Di tAsIk ShAh aLaM.





















Smlm aku pergi kolej ambil jadual tp aku confius nk amik yg mne 1 sbb ada 3. Pastu ada memo kt seblah tu mis Zainon yg tulis. Katanya amik yg first one. So aku salin yg first one jela. Tp ada lg 1 mslh. Subjek Strategik Management x de dlm ketiga2 jadual tersebut. Aku cari2 ada kt jadual sem 5 tp tetap clash gak.

Adakah kita kne amik subjek ini sem dpn? Oh tidak aku nak abskn sem ni gak!

Lepas dah pening2 salin jadual aku ajak bf aku g tasik amik angin skit. Emm nasib baik ptg tu ada la angin kt Tasik Shah Alam tu jd nyaman la skit rsnya. Hlang skit kekeliruan psl jadual yg aku salin kt kolej sebentar td.

Thursday, June 18, 2009

Result x kuar lg ar.........

Ceet! Result x kuar lg. Pye la excited pg2 g kolej nk amk result. Yo ar je aku g amk number n duk lelama kt situ. Skali staff kt dlm CGO4 tu bg krts kecik cam id je bsrnya.

Td jmpe mentor register je. Next week da start class kata mis Linda n next week gak rsnya br result kuar. Msti kelam kabut dn sesak nnt kt kolej.

Td pun dak ptpl pye slip result br je kuar. Sesak je kolej harini. Huh!


Wednesday, June 17, 2009

Comel x.......?



comel x?

PEnAtNyA.......

Hari ini adalah hari yg sgt memenatkn kerana malam semalam paip kat umh aku kt perdana ni bocor plak. Dah la sinki tersumbat. Geramnya la aku, mne x nye blk2 dr bli brg smlm tetiba aku dgr bunyi mcm hujn lebat pdhl aku terpk juga aku kt luar td x hujn pun apa lg mula la pk mcm2. Aku pun terus masuk g dapur tgk apa sbnrnya yg terjadi dn tau2 da banjir je dapurnya. Huh! Sungguh memeranjatkn mcm hujn lebat paip tu bocor. Aku pye la panik trus g luar tutup paip. Pastu aku terpk plak aku da tutup paip kt luar tu cam ne lak aku nk mndi ke nk membasuh pape ke. Adus,mslh gak ni. Aku masuk kedapur semula dn mle melihat2 apa mslh yg sebenarnya berlaku pd paip itu. Sambil melihat2 apa yg patut akhirnya aku telah jmpe jln keluar hehehe...aku nmpk kepala paip kt bwh sinki tu lalu aku tutup so setel mslh yg pertama.
Aku pun terus cal abg Sham (Tuan umh) aku dn suh dia hntr org repair paip bocor ni sm sinki yg tersumbat hampir 5 bln lalu. Sungguh menyakitkn hati ble ckp dgn abg Sham tu. Ada ke ptt dia kata begini "Ha awk ye yg x byr sewa umh lg?" Ish,da 2 kali dia ckp mcm tu. Dulu aku suh betulkn tombol pintu bilik pun dia ckp camtu gak. Apa, igt mke aku ni jenis yg ske komplen tp x byr sewa ke. Aku pun sembur je la dia lik. "Eh...saya tiap2 bln byr tau. Ha ni da byr sewa da tu komplen da byk kali ni tp x gak dtg betulkn sinki tu. Ha skrg ni paip plak bocor cmne ni Abg Sham?" Gitu la kata aku. Apa lg malu la dia "Oh ye ke tu la segan da saya ni. Ok la nnt saya cal Leong plumber suh dtg umh awk betulkn pape yg bocor dn tersumbat tu t saya byr." Itu la katanya tuan umh aku tu.
Esok harinya dtg la Leong Plumber tu. Ada la sejam lebih dia betulkn paip sm sinki yg tersumbat tu. Da siap sme tu apalagi mslh yg kedua plak muncul ni. Hehehee x la bsr mne mslh tersebut cme dapur da kotor la. Terpaksa la aku cuci dapur aku tu dgn mengemopnya lg 1 hal. Da la aku puasa hri ni dgn cuaca kt luar tu yg pns terik tu membuatkn aku bertmbh penat. Dah siap kemas tu aku tdo la apa lg penat la katakan.

Father's Day


HAPPY fATHER'S dAY


emm actually x tau nk coretkn pape lg. Lom ada idea lg tp akn ada la cerita or apa2 yg menarik utk dikongsi bersama2 blogger yg lain. Sebelum ni wat blog kt friendsters je tp lps ni blog kt fs akn di tukar kesini.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...